Εξ απορρήτων: Η «αθώωση» Λαμέλα… οδηγός για όλες τις ΠΑΕ

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Ο Ερικ Λαμέλα αθωώθηκε για… τυπικούς λόγους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τιμωρήθηκε πρωτόδικα με 23 μέρες απουσίας από τους πάγκους και συνολικά από τα γήπεδα (δεν θα τον ακούσουμε σε συνεντεύξεις Τύπου από τα επόμενα τέσσερα ματς εντός συνόρων, εκτός κι αν πέσει η ποινή με την έφεση). Όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην τιμωρία του Ρουμάνου τεχνικού και πέρασε… απαρατήρητο το φοβερό που συνέβη με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

Προσέξτε: «Αθωώθηκε για τυπικούς λόγους», ανέφερε η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας. Ποιοι είναι αυτοί; Η κίνηση του Λαμέλα να πετάξει χανζαπλάστ δεν γράφτηκε στην έκθεση του παρατηρητή. Προσέξτε δεν αμφισβητήθηκε ότι έκανε την πράξη, απλά από την στιγμή που δεν υπήρχε στην έκθεση του παρατηρητή, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη «δικογραφία». Για να μετρήσει το παράπτωμα του Λαμέλα, εναλλακτικοί τρόποι ήταν να έχει γραφεί στο φύλλο αγώνα ή να κάνει συμπληρωματική έκθεση ο διαιτητής ή να υπάρξει δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κάτι που δεν συνέβη. 

Κάπως έτσι, λόγω του κενού στην αθλητική νομοθεσία, τιμωρήθηκε ο Λουτσέσκου και για δεύτερο παράπτωμα (το πρώτο ήταν το επεισόδιο με τον Βένγκα για το οποίο «έφαγε» 15 μέρες και ο βοηθός προπονητή της ΑΕΚ), τιμωρήθηκε δηλαδή η αντίδραση από τον Ρουμάνο και όχι η δράση που την προκάλεσε (ρίψη χανζαπλάστ από τον Λαμέλα). 

Αν θέλουμε να το πάμε και λίγο πιο μακριά, μπορούν οι ομάδες, αν εξασφαλίσουν ότι ο παρατηρητής δεν καταγράφει τα γεγονότα επακριβώς (παρεμπιπτόντως, ο Αλμέιδα τη γλίτωσε πέρυσι μόνο με πρόστιμο, επειδή το όνομά του είχε γραφεί μόνο στην έκθεση της ΔΕΑΒ), να… στέλνουν έναν παίκτη εντός αποδυτηρίων και να «στήνει» καβγά με τον κάθε Λουτσέσκου.

 Ωραίο κόλπο…

Ο εξ απορρήτων

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.