Έβρος: Νεκρά άγρια άλογα λόγω λειψυδρίας

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Τουλάχιστον δύο άλογα εντοπίστηκαν νεκρά και αρκετά ακόμα εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης λόγω λειψυδρίας στον Έβρο.

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες 20 μέρες στο Δέλτα του Έβρου με τοπικό σύλλογο να κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο αφανισμού των πανέμορφων άγριων ζώων, ενώ, για τον ίδιο λόγο, κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το βόρειο τμήμα του Δέλτα προς τα ενδότερα του νομού Έβρου.

 Η λειψυδρία, η εισχώρηση θαλασσινού νερού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να οδήγησαν στο θάνατο δύο άλογα από τα 200 που διαβιούν στην περιοχή.

 Κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» ανέλαβαν δράση, με σκοπό την διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή, μεταφέροντας με ίδια μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο. Επίσης, άφησαν δεμάτια με άχυρο στην περιοχή που περνούν τα άγρια ζώα.

 Στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν σήμερα (22/7) κτηνίατροι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία στα νεκρά άλογα και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.