Έβρος: «Καμπανάκι» από τους νέου στο Σουφλί για το μέλλον του τόπου

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2024

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο κρούουν οι έφηβοι από το Σουφλί, βγάζοντας κραυγή αγωνίας για το μέλλον της περιοχής.

Κι αυτό γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τον τόπο, δυο χρόνια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που οδήγησε στις φλόγες το δάσος της Δαδιάς και, συγκεκριμένα, περίπου 40.000 στρέμματα γης.

Μάλιστα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αποκαλύπτει ότι για την καμμένη γη δεν έχει γίνει κάποιο πλάνο αναδάσωσης, τουναντίον υπάρχει σχέδιο γερμανικής εταιρείας για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Σουφλίου, που αναμένει την έγκριση από το ελληνικό κράτος για την υλοποίηση της επένδυσης.

Την ίδια ώρα, ο Έβρος έρχεται αντιμέτωπος με συνεχή κρούσματα ευλογιάς, με τουλάχιστον 12.000 ζώα να θανατώνοντας τόσο στο Κουφόβουνο όσο και σε περιοχές του νοτίου και βορείου Έβρου

Ποια μέτρα εξήγγειλε η κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για τον νομό Έβρου τα εξής μέτρα:

  • Πλήρης κάλυψη Voucher για τα ΚΔΑΠ της περιοχής (Προϋπολογισμός: 715.000 ευρώ)
  • Ανακαίνιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ
  • Επέκταση του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
  • Επέκταση σχολικών γευμάτων πλέον σε όλους τους Δήμους του Νομού Έβρου (Προϋπολογισμός: 1.800.000 ευρώ)
  • Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μέγιστο ποσό ενίσχυσης 40.000€ για 2 έτη (20.000€/έτος). Η χρηματοδότηση θα καλύπτει λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, εργοδοτικές εισφορές, δαπάνες συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης (Προϋπολογισμός: 2.500.000 ευρώ).
  • Πρόγραμμα ενίσχυσης με έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου. (Προϋπολογισμός: 8.000.000€).
  • Ένα πρόγραμμα με σημαντικές ασφαλιστικές δικλείδες που θα σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την εργασιακή / επαγγελματική προοπτική των ωφελούμενων.Παράλληλα, θα μπορεί να συνδυαστεί και με τα κίνητρα για την Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, που περιλαμβάνει:
  • Την προσαύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου κατά 40 μόρια με υποχρέωση 15ετους παραμονής (10 στο Δήμο & 5 στην Περιφερειακή Ενότητα).
  • Την προσαύξηση της κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου κατά 6 εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος.
  • Στο ότι η μετάταξη / απόσπαση υπαλλήλων σε παραμεθόριο υπηρεσία θα πραγματοποιείται άμεσα κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας υποδοχής.
  • Στο γεγονός πώς η απόσπαση υπαλλήλου στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου, μπορεί να μετατραπεί σε μετάταξη κατά προτεραιότητα, κατόπιν αίτησης του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.