ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ Πίτσα

Metrosport Team28 Ιουνίου 2020

Υλικά

Για τη ζύμη (για 2 πίτσες):

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

180 ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1½ κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

¼ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

¼ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Για την πίτσα:

200 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο τριμμένο

10 ντοματίνια σε φετάκια

2 χούφτες ρόκα (προαιρετικά)

2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σέ άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Αλείφουμε ελαφρώς ένα γυάλινο μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί. Όταν το ζυμάρι ανέβει, το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια. Το ανοίγουμε σε λεπτά, στρογγυλά φύλλα και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα μας. Μπορούμε μόλις κρυώσει να καταψύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.

Για την πίτσα

Σε κάθε πίτσα βάζουμε 4-5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε, προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια βασιλικού, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ τριμμένο, τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση της πίτσας χωρίς να καούν τα τυριά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μεγάλο κομμάτι (1/5 πίτσας)

Ενέργεια: 186 kcal

Υδατάνθρακες: 22.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.

Λιπαρά: 8.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.

από τον κλινικό διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.