Eurovision: Το πρόσωπο-έκπληξη που επιλέγει η ΕΡΤ για την περιγραφή

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Για εθνικό τελικό Eurovision ετοιμάζεται η Ελλάδα το 2025, όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, στην επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος 2024 – 2025.

Κόντρα σε ό,τι είχαμε συνηθίσει, αυτή τη φορά η επιλογή του εκπροσώπου και του τραγουδιού της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, κάτι που έχει να συμβεί 22 χρόνια.

«Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, επιστρέφει ο εθνικός τελικός, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλούς καλλιτέχνες για να συμμετέχουν. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος θα βρεθεί στα ηνία της παρουσίασης;

Μετά το φιάσκο στην παρουσίαση του τελικού του περασμένου Μαΐου με τους Ζερόμ Καλούτα και Θανάση Αλευρά, στην ΕΡΤ ακούγεται έντονα πως το πρόσωπο που θα επιλεγεί φέτος θα είναι όχι κάποιο από αυτά που «παίζουν» συνήθως. Θα έχει σίγουρα γνώσεις από Eurovision -για να μην ξανασυμβούν τα περσινά- και θα μπορεί να σταθεί τηλεοπτικά προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών της δημόσιας τηλεόρασης.

Ένα από τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ιθυνόντων είναι αυτό της Ζωής Κρονάκη. Η ίδια, βλέπετε, δεν ρωτήθηκε τυχαία για πιθανή εμπλοκή της στον εθνικό τελικό της Eurovision.

«Ο ανοιχτός εθνικός τελικός για τη Eurovision είναι μια απόφαση της ΕΡΤ. Εννοείται ότι είναι σεβαστή και νομίζω ότι είναι αυτό που θέλει ο κόσμος. Προσωπικά, το θεωρώ ένα βήμα σοβαρό, που αφορά την ελληνική μουσική σκηνή για να μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει και από εκεί και έπειτα, αποφασίζουμε. Έχω υπάρξει πολλά χρόνια μουσικός παραγωγός. Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά χρόνια τη Eurovision. Δεν ξέρω αν είμαι η κατάλληλη για να παρουσιάσω τη βραδιά του ελληνικού τελικού. 

Αυτό θα το αποφασίσει το κανάλι. Πέρυσι, για μένα, ήταν ένα πολύ ωραίο δίδυμο ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα. Έδωσαν κι οι δύο τον δικό τους αγώνα. Πάντα σε μια ζωντανή μετάδοση είναι δύσκολα τα πράγματα», είπε μιλώντας στην κάμερα του Star.

Το δεύτερο πρόσωπο που έχει στα υπόψιν της η ΕΡΤ είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος αγαπά πολύ και έχει γνώσεις στο κομμάτι της Eurovision, ενώ σταθερή αξία αποτελεί και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει με πικρία από την παρουσίαση μερικά χρόνια πριν και κανείς δεν ξέρει αν θα έμπαινε ξανά στη διαδικασία αυτή. Δεν είναι ψέμα, πάντως, πως αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τους Έλληνες eurofans.

Αξίζει να σημειωθεί πως –όπως ισχύει μέχρι αυτήν την ώρα και στην περίπτωση της Ελένης Φουρέιρα, την οποία οι ιθύνοντες καλοβλέπουν για τη Eurovision 2025– κανείς από τους τρεις τους δεν έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από την ΕΡΤ, καθώς είναι ακόμα νωρίς για τελικές αποφάσεις.

Όλοι βολιδοσκοπούνται και συζητιούνται πολύ μεταξύ υψηλόβαθμων προσώπων της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά οριστική απόφαση σχετικά με το πότε και σε ποιους θα γίνουν προτάσεις δεν θα παρθεί πριν τα τέλη του Οκτώβρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.