Eurovision-Χάος πριν τον τελικό: Διέκοψε την πρόβα του ο Γάλλος-Δεν εμφανίστηκε η Ιρλανδία

Παναγιώτα Απέργη11 Μαΐου 2024

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα του Malmö Arena, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την καταγγελλόμενη επίθεση που εξαπέλυσε ο Ολλανδός Joost Klein, οδηγώντας στο «κόψιμο» της ολλανδικής αποστολής από τον αποψινό τελικό.

Εκρηκτικές, ωστόσο, ήταν και οι πρόβες των τραγουδιστών που θα εμφανιστούν στον τελικό, με κάποιους εξ αυτών να μη δίνουν το «παρών» στην πρόβα τζενεράλε.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλο-Αλγερινός Slimane, που μάγεψε τους παριστάμενους στη Malmö Arena με τη φωνή του, σταμάτησε να ερμηνεύει το «Mon amour» για να κάνει έκκληση για ειρήνη.

 «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη. Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά, καταχειροκρουτούμενος.

Εκτός πρόβας με... «καρφιά» η Ιρλανδία 

Και το χάος συνεχίζεται, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024, καθώς η Ιρλανδία με το Bambie Thug δεν εμφανίστηκε στην τελική πρόβα τζενεράλε, κάνοντας λόγο για μια «κατάσταση» απαιτεί «επείγουσα προσοχή» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU).

Μάλιστα, σε story που ανέβασε το Bambie Thug δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζόταν επείγουσα προσοχή από την EBU - η EBU έχει λάβει σοβαρά υπόψη της το θέμα και έχουμε συζητήσει για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν. 

Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα τζενεράλε μου - λυπάμαι πολύ για τους οπαδούς που ήρθαν να με δουν. 

Ελπίζω να σας δω στη σκηνή απόψε».

Όπως αναφέρουν τα ιρλανδικά ΜΜΕ, η ιρλανδική συμμετοχή κάλεσε τους διοργανωτές του διαγωνισμού να δώσουν απαντήσεις στα σχόλια που έγιναν στην ισραηλινή τηλεόραση πριν από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, σχολιαστής του ισραηλινού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικό φορέα (KAN) προειδοποίησε τους τηλεθεατές με παιδιά ότι η εκτέλεση του τραγουδιού του Bambie Thug θα ήταν «η πιο τρομακτική» του διαγωνισμού.

«Θα υπάρχουν πολλά ξόρκια και μαύρη μαγεία και σκοτεινά ρούχα, σατανιστικά σύμβολα και κούκλες βουντού, σαν να είμαστε στην πλατεία Cats στην Ιερουσαλήμ στα μέσα της δεκαετίας του '90», είπε ο σχολιαστής, σχολιάζοντας ότι ο Ιρλανδός τραγουδιστής αρέσκεται να «μιλάει αρνητικά για το Ισραήλ». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.