Eurovision 2025: Γιατί είναι στον «αέρα» η διεξαγωγή της στην Ελβετία

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Στον «αέρα» είναι η διεξαγωγή του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που είναι προγραμματισμένος για τον Μάιο του 2025 στην Ελβετία.

Κι αυτό γιατί το κόμμα της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατικής Ένωσης (EDU), όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (26/10), κατέθεσε υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Swiss Info, το EDU επιθυμεί το δημοψήφισμα για τη Eurovision 2025 να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου σχετικά με το δάνειο ύψους 37,5 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (43,3 εκατομμυρίων δολαρίων) που χορηγήθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο του καντονιού της Βασιλείας για τη διοργάνωση της Eurovision 2025.

 Έτσι, το συγκεκριμένο κόμμα κατέθεσε 4.203 υπογραφές για το δημοψήφισμα – τουλάχιστον 2.000 επικυρωμένες υπογραφές έπρεπε να συγκεντρωθούν και να υποβληθούν έως τις 26 Οκτωβρίου.

 Το EDU είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που αμφισβητεί το εν λόγω δάνειο για τη Eurovision 2025. Επισημαίνεται ότι το EDU έχει μικρή παρουσία στο καντόνι της πόλης της Βασιλείας και χρειάστηκε να στηριχθεί σε υποστήριξη εκτός του καντονιού για τη συλλογή των υπογραφών που απαιτούνταν σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη Eurovision 2025.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.