Eurostat: Υπερήρωες στις... υπερωρίες οι Έλληνες εργαζόμενοι

Metrosport Team03 Μαΐου 2024

Υπερήρωες στις... υπερωρίες αναδεικνύονται για ακόμη μια χρονιά οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat

Όπως φαίνεται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Eurostat, το 11,6% το εργαζομένων στην Ελλάδα δούλεψαν περισσότερες από 49 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην Κύπρο ο αντίστοιχος αριθμό αγγίζει το 10,4%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εργαζόμενων που κάνουν υπερωρίες είναι η Βουλγαρία (0,4%) και οι βαλτικές χώρες, Λιθουανία και Λετονία (και οι δύο από 1,1%), ενώ υψηλότερο είναι και το ποσοστό αυτοαπασχολουμένων που εργάστηκε πάνω από 49 ώρες εβδομαδιαίως (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των εργαζομένων).

Συχνότερες ήταν οι υπερωρίες των ειδικευμένων εργαζομένων:

  • στη γεωργία
  • στη δασοκομία 
  • στην αλιεία  

Με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που ανακοίνωσε το περασμένο φθινόπωρο. 

Συγκεκριμένα, σε μια συνηθισμένη εβδομάδα, οι ώρες εργασίας για άτομα ηλικίας 20-64 ετών ήταν στην ΕΕ κατά μέσο όρο 37,5 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του 2022.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.