Europa League: Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2024

Αρκετά παιχνίδια είχε το χθεσινό πρόγραμμα για τους προσεχείς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στο Europa League. Οι περισσότεροι είχαν μάλιστα εγχώριες υποχρεώσεις. Το Metrosport.gr συγκέντρωσε όλα τα παιχνίδια και σας τα παρουσιάζει, αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια... έτσι ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα.

Αρχή με τη Γαλατά, που είναι και ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, όπου εκεί έγινε ήδη γνωστό ότι εκτός από τον Μουσλέρα, δεν θα παίξει και ο Ικάρντι στην αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης. 

Ποιος, όμως, προορίζεται ως αντικαταστάτης του Μουσλέρα; Θα έχει όφελος ο ΠΑΟΚ από την απουσία του πρωτοκλασάτου γκολκίπερ της τουρκικής ομάδας, που είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στη γειτονική χώρα; Τις περισσότερες πιθανότητες, αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει ο 33χρονος Γκιουνάι Γκιουβέντς.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε και σχετική ενημέρωση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια στο «Αλί Σάμι Γεν».

Δεν χάνει η Γαλατά

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Συνεχίζει απόλυτη η Γαλατάσαραϊ! Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League την πρώτη αγωνιστική, επικράτησε με σκορ 3-1 της Γκαζιαντέπ του Σωκράτη Διούδη και έκανε το 5/5 στο τουρκικό πρωτάθλημα. 


Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά παράσταση για έναν ρόλο, αφού οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο τρίποντο. Σκόραραν κατά σειρά οι Γιλμάζ, Ακγκούν και Μπατσουαγί.

Η Γαλατάσαραϊ έκανε έτσι το 5 στα 5, φιγουράρει μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super Lig και στρέφεται πια στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, όπου και δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Φουλ για τίτλο η Ρίγας

Τρένο η Ρίγας, πάει φουλ για το πρωτάθλημα στη Λετονία! Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League διέλυσε με 4-1 την Ντόγκαβπιλς, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Κάπως έτσι, παρέμεινε στην κορυφή και εκτόξευσε τη διαφορά από τη δεύτερη Ρίγα στο +6, έχοντας και ματς λιγότερο.

Εκρηκτική εκκίνηση για την Ρίγας, η οποία βρήκε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Πρώτα στο 15’ με τον Κίγκουρς να ανοίγει το σκορ και αμέσως μετά στο 17’ ο Μαρκίεφ έγραψε το 2-0. Ο Στούγκλις χτύπησε στο φινάλε του ημιχρόνου για να διευρύνει το προβάδισμα των γηπεδούχων, με τον Ος στο 79ο λεπτό να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο ίδιος παίκτης έμελλε να σκοράρει ξανά στο 90ο λεπτό, αυτή τη φορά στα δίχτυα της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

Νίκη για Σλάβια με βασικό Ζαφείρη

Στην κορυφή του πρωταθλήματος Τσεχίας παρέμεινε η Σλάβια Πράγας. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Μλάντα Μπόλεσλαβ και διατηρήθηκε πρώτη σε ισοβαθμία με τη «συντοπίτισσα» Σπάρτα.

Τα γκολ πέτυχαν στο 23' ο Μοϊμίρ Τσίτιλ και στο 42' ο Μαλίκ Ντιούφ, ενώ βασικός αγωνίστηκε ο Χρήστος Ζαφείρης, μέχρι να γίνει αλλαγή στο 88', έχοντας και πάλι θετική παρουσία. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τη Σλάβια στην 7η αγωνιστική του Europa League, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Γενάρη.

Τρίποντο για Βικτόρια Πλζεν

Στις νίκες επέστρεψε η Βικτόρια Πλζεν στο πρωτάθλημα Τσεχίας. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League επικράτησε 2-1 της Σίγκμα Όλομουτς εντός έδρας και ανέβηκε στους 17 βαθμούς, ούσα τρίτη στη βαθμολογία του τσεχικού πρωταθλήματος, μετά από Σλάβια και Σπάρτα Πράγας.

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Πάβελ Σουλτς που σκόραρε αμφότερα τα τέρματα της ομάδας του στο 42′ και στο 55′. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 89′ αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τουλάχιστον τον βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Πλζεν στην Τούμπα στις 24 Οκτωβρίου, για την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

Νέα «σφαλιάρα» για Ρεάλ Σοσιεδάδ

Καθόλου καλά δεν έχει ξεκινήσει την φετινή σεζόν στη La Liga η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι, ηττήθηκαν με 1-0 από τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, έμειναν μακριά από τα τρίποντα για τέταρτη αγωνιστική και βρίσκονται στη 16η θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 βαθμούς. Στο 34’ και έπειτα από παρέμβαση του VAR η Μαγιόρκα κέρδισε πέναλτι, με τον Πρατς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-0. Βέβαια, στο 81’ η Σοσιεδάδ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σούκιτς από καλή θέση πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομάν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.