Europa League: Σπουδαίο διπλό ο Ολυμπιακός επί της Μάλμε

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Τη δεύτερη του νίκη στη League Phase του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας της Μάλμε με γκολ του Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε και πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο τρίτο λεπτό απείλησαν με κεφαλιά του Κοστίνια ενώ επτά λεπτά αργότερα απείλησαν με σουτ του Ζέλσον Μάρτινς, το οποίο χτύπησε στο δοκάρι. Η Μάλμε έκανε αισθητή την παρουσία της στο 12' όταν ο Μπόλιν έκανε το σουτ, το οποίο έκοψε αρχικά ο Κοστίνια αλλά η μπάλα πήγε πάλι στον 21χρονο, ο οποίος σούταρε αλλά αστόχησε. 

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ συνέχισαν να πιέζουν και στο 16' ο Τσικίνο πλάσαρε αλλά μπλόκαρε ο Ντάλιν αλλά στο 30' ο τερματοφύλακας της Μάλμε είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα όταν ο Μαρτίνς έφυγε γρήγορα, πέρασε δύο παίκτες, είδε την κίνηση του Ελ Κααμπί, του έδωσε την μπάλα και ο Μαροκινός πλάσαρε με τη μια κάνοντας το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Άλι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Μπόλιν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχεί ο Τζολάκης. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να αναγκάσει τους γηπεδούχους σε λάθος αλλά έδειχνε να του λείπει η ενέργεια. Η Μάλμε ανέβασε στροφές και προσπάθησε να γίνει απειλητική για την αντίπαλη εστία. Στο 51ο λεπτό απείλησε όταν μετά από προσπάθεια, ο Μπουτχάιμ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε τον Τζολάκη. 

Στο 64' ο Μαρτίνς προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ελ Κααμπί πλάσαρε απο κοντά αλλά ο Νταλίν μπλόκαρε την μπάλα. Στο 74' οι γηπεδούχοι απείλησαν με γυριστό σουτ του Κρίστιανσεν αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά. Στο 83ο λεπτό ο Ελ Κααμπί κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος αλλά αστόχησε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Έσε απείλησε αλλά ο Ντάλιν έσωσε την εστία του. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων 

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέγιο, Γιόνσεν (70' Ρόζενγκρεν), Πένα, Άλι (70' Μπεργκ), Λουκίλι (60' Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μπούτχαϊμ

ΟλυμπιακόςΤζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (8' λ.τρ. Πιρόλα -78' λ.τρ. Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (70' Κωστούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς (86' Στάμενιτς), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (86' Μασούρας)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.