ΠΑΟΚ: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στη League Phase του Europa League-Πότε θα γίνουν οι αγώνες

Αχίλλειος Έξαρχος30 Αυγούστου 2024

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τη League Phase του Europa League «τσέκαρε» και τυπικά, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη νίκη του επί της Σάμροκ Ρόβερς, αυτή τη φορά με 2-0 στο Δουβλίνο.

Η ευρεία νίκη με 4-0 επί των Ιρλανδών στην Τούμπα μετέτρεψε σε διαδικαστικού χαρακτήρα τον δεύτερο αγώνα στο Δουβλίνο γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης (29/8).

Πλέον, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την ευρωπαϊκή του διαδρομή στη League Phase του νέου αναβαθμισμένου Europa League και ετοιμάζεται για οκτώ τουλάχιστον ακόμη ευρωπαϊκές βραδιές.

Σημειώνεται ότι βάσει του νέου format, στη League Phase θα συμμετάσχουν 36 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των εννέα.

Στο β' γκρουπ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα συμμετάσχει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και βάσει του νέου φορμάτ θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο ομάδες από κάθε γκρουπ.

Μοναδική ομάδα που αποφεύγει θα είναι ο Ολυμπιακός, καθώς στη League Phase δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται, μεταξύ τους, ομάδες από την ίδια χώρα.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Πρώτο γκρουπ: Ρόμα (Ιταλία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Πόρτο (Πορτογαλία), Άγιαξ (Ολλανδία), Ρέιντζερς (Σκωτία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Λάτσιο (Ιταλία), Τότεναμ (Αγγλία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Δεύτερο γκρουπΡεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία), Άλκμααρ (Ολλανδία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Ολυμπιακός, Λιόν (Γαλλία), ΠΑΟΚ, Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία).

Τρίτο γκρουπ: Γαλατασαράι (Τουρκία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (Βέλγιο), Δυναμό Κιέβου (Ουκρανία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Μίντιλαντ (Δανία), Μάλμε (Σουηδία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν).

Τέταρτο γκρουπ: Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Χόφενχαϊμ (Γερμανία), Νις (Γαλλία), Άντερλεχτ (Βέλγιο), Τβέντε (Ολλανδία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), RFS (Λετονία), Έλφσμποργκ (Σουηδία)

Πότε είναι οι αγώνες

Η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League θα γίνει την Παρασκευή (30/8) στις 2 το μεσημέρι.

Μία ημέρα αργότερα θα γίνει γνωστό και το ακριβές πρόγραμμα με τη σειρά των αγώνων στις ημερομηνίες που έχουν ήδη καθοριστεί από το καλεντάρι.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες θα γίνουν τις εξής ημέρες:

Αγώνας 1: 25-26 Σεπτεμβρίου 2024

Αγώνας 2: 3 Οκτωβρίου 2024

Αγώνας 3: 24 Οκτωβρίου 2024

Αγώνας 4: 7 Νοεμβρίου 2024

Αγώνας 5: 28 Νοεμβρίου 2024

Αγώνας 6: 12 Δεκεμβρίου 2024

Αγώνας 7: 23 Ιανουαρίου 2025

Αγώνας 8: 30 Ιανουαρίου 2025

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.