Europa League: Ο Τεν Χαγκ κόντρα στη… μεγάλη του αγάπη

Γιώργος Μάντζιος25 Σεπτεμβρίου 2024

Με 8 αναμετρήσεις (εκτός από το Γαλατάσαραϊ – ΠΑΟΚ) ανοίγει απόψε η αυλαία της νέας League Phase στο Europa League. Το metrosport.gr σας παραθέτει τα σημαντικότερα στοιχεία των αγώνων:

  • Η φορμαρισμένη και αήττητη στην Ολλανδία Άλκμααρ (5-1-0) υποδέχεται την Έλφσμποργκ που είναι στην 6η θέση του σουηδικού πρωταθλήματος.
  • Σε γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα, η Μπόντο Γκλιμτ φιλοξενεί την Πόρτο, με την νορβηγική ομάδα να… καλπάζει προς τον τίτλο στην χώρα της, 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε (στο +7 από την 2η θέση). Οι «δράκοι» από την άλλη έχουν χάσει μόνο 1 από τα 22 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους (18-3-1) και έχουν αμφίβολο τον καλύτερο στόπερ Οτάβιο.
  • Σε ουδέτερο έδαφος, στο Αμβούργο, η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ντιναμό Κιέβου και τη Λάτσιο, την οποία θα διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Στην ιταλική ομάδα ο κόουτς Μπαρόνι ετοιμάζει rotation, ενώ η ουκρανική ομάδα παραμένει χωρίς νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της σε όμιλο του Europa League.
  • Από το εμφατικό 8-0 (!) απέναντι στην Σεντ Ετιέν προέρχεται η Νις, που υποδέχεται την ντεφορμέ Σοσιεδάδ, με τους Βάσκους να μην μπορούν να βρουν δίχτυα στα 4 τελευταία παιχνίδια τους.
  • Παραμένει με υπηρεσιακό κόουτς η Άντερλεχτ μετά την απομάκρυνση του Γερμανού Ρίμερ και φιλοξενεί την Φερεντσβάρος που μετράει 5/5 νίκες στο ουγγρικό πρωτάθλημα.
  • Με απουσίες ταξίδεψε στη Δανία η Χόφενχαϊμ για να αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ και πιο σημαντική αυτή του βασικού της φορ, Κράμαριτς. Με βασικό τον πρώην χαφ του Ολυμπιακού Αγκιμπού Καμαρά η Λουντογκόρετς, υποδέχεται την φορμαρισμένη Σλάβια Πράγας του Χρήστου Ζαφείρη.
  • Την πρώην ομάδα του και την πρώτη του «αγάπη» υποδέχεται ο Έρικ Τεν Χάγκ, που έπαιξε μπάλα στην Τβέντε και δηλώνει και οπαδός της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καλή παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.