Europa League: Μάχη… Champions League στο «Ντραγκάο»

Γιώργος Μάντζιος03 Οκτωβρίου 2024

Εκτός από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, απέναντι σε Στεάουα Βουκουρεστίου και Μπράγκα αντίστοιχα, άλλες 16 αναμετρήσεις διεξάγονται απόψε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Το ματς της βραδιάς που θυμίζει… Champions League διεξάγεται στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο να υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόλις 2 ήττες στα 24 τελευταία παιχνίδια τους, μετρούν οι «δράκοι», υπό πίεση ο κόουτς Τεν Χαγκ στους «κόκκινους διαβόλους».

Η Σοσιεδάδ αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ, με τον φορ Ανγκούλο να είναι τιμωρημένος στους Βέλγους, την ώρα που οι Βάσκοι κέρδισαν την Βαλένθια και πήραν βαθιά ανάσα στην Ισπανία. Η Λάτσιο είναι αήττητη στη Ρώμη στη διοργάνωση στα τελευταία 8 παιχνίδια της (4-4-0) και υποδέχεται την Νις, η οποία μετράει μόνο ήττες απέναντι σε ιταλικές ομάδες (6/6).

Σε ουδέτερο έδαφος, στο Βελιγράδι, η Μακάμπι αντιμετωπίζει την Μίντιλαντ. Οι Ισραηλινοί – που έρχονται από την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα – δεν θα έχουν τους τιμωρημένους Ασάντε και Κανιτσόβσκι, ενώ απουσίες σε όλες τις γραμμές έχουν και οι Δανοί. Η Τότεναμ του Ποστέκογλου δοκιμάζεται στην Ουγγαρία απέναντι στην Φερεντσβάρος, με τον στόπερ Ντραγκούσιν να είναι τιμωρημένος και ο ηγέτης Σον τραυματίας. Η Φερεντσβάρος δεν κερδίζει στα 7 τελευταία παιχνίδια της στην διοργάνωση.

Χωρίς Οσίμεν στην Λετονία η Γαλατάσαραϊ

Χωρίς τον τιμωρημένο γκολκίπερ Μουσλέρα και τον τραυματία φορ Οσίμεν η Γαλατά στη Λετονία, για να αντιμετωπίσει την Ρήγας Σκόλα. Με απουσίες στην επίθεση οι γηπεδούχοι που ούτως ή άλλως αναμένεται να αμυνθούν μαζικά στο παιχνίδι.


Η Σλάβια Πράγας υποδέχεται τον Άγιαξ, αλλά ακολουθεί και το ντέρμπι με την Σπάρτα την Κυριακή και δεν αποκλείεται να παραταχθεί με αλλαγές. Χωρίς τους επιθετικούς Τραορέ, Βέγκχορστ και Μπερχάους στην Τσεχία οι Ολλανδοί. Κομβική η επάνοδος του ηγέτη και φορ Κράμαριτς για την Χόφενχαϊμ που φιλοξενεί την Ντιναμό Κιέβου, ενώ ο Τάσος Παπαπέτρου σφυρίζει στο Αζερμπαϊτζάν το Καραμπάχ – Μάλμε.

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουά δίνει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια στο Κινγκ Μποντουέν (γήπεδο που παίζει και η εθνική Βελγίου) και αντιμετωπίζει την Μπόντο Γκλιμτ, ενώ η Μπεσίκτας ψάχνει αντίδραση μετά το βαρύ 4-0 από τον Άγιαξ, υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η γερμανική ομάδα είναι για 14 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στην διοργάνωση.

Με απουσίες η Φενέρ του Μουρίνιο στην Ολλανδία, κόντρα στην φιλόδοξη Τβέντε, με τις δύο ομάδες να τα λένε και πάλι, αφού πέρυσι οι Τούρκοι απέκλεισαν τους Ολλανδούς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βικτόρια Πλζεν μετράει μόλις 1 ήττα στα 19 τελευταία παιχνίδια της στην Ευρώπη και φιλοξενεί την Λουντογκόρετς, που έχει νέο τεχνικό τον Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς. Η Λυών μετράει 6 νίκες και 1 ισοπαλία στις 7 τελευταίες της εξόδους στην διοργάνωση και παίζει στη Γλασκώβη με τους Ρέιντζερς, ενώ η Ρόμα δοκιμάζεται στην Σουηδία κόντρα στην Έλφσμποργκ και η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξενεί την Άλκμααρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.