Europa League: Έτσι προκρίνονται ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2023

Καταλυτική είναι η 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League για τους εκπροσώπους της χώρας μας. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη, στην προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μετά τους ομίλους.

Μια βραδιά η οποία μπορεί να φέρει και... μαθηματικές συνέχειες. Τουλάχιστον για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με την υπόθεση για τον Παναθηναϊκό να παραμένει «μπερδεμένη», καθώς Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Τι χρειάζονται ωστόσο οι ελληνικές ομάδες απόψε για να έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ τον Φλεβάρη;

Για την ΑΕΚ είναι πολύ απλό. Μια δική της νίκη απέναντι στην Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια και παράλληλα ένα χειρότερο αποτέλεσμα του Άγιαξ στη Μασσαλία θα της εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη τον χειμώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ένωση θα έχει σίγουρο το εισιτήριο του Conference League και εάν της... κάτσουν τα αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική, τότε θα έχει και τη δυνατότητα να συνεχίσει στο Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσθέσει στη βαθμολογία της απόψε το «τρίποντο» και ο Άγιαξ δεν καταφέρει να φύγει με το διπλό από τη Μασσαλία, τότε ακόμα και αν ηττηθεί στο Άμστερνταμ, θα συνεχίσει στο Europa League σε περίπτωση που η Μαρσέιγ επικρατήσει της Μπράιτον.

Για τον Παναθηναϊκό, τίποτα δεν πρόκειται να ξεκαθαριστεί από απόψε, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και στη Μακάμπι εξακολουθεί να κρατάει στον «αέρα» τον όμιλο, με τις δύο ομάδες ωστόσο να αναμένεται να δώσουν τον αγώνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ωστόσο μπορεί να μάθει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της, αναλόγως το αποτέλεσμα που φέρει η ίδια στην Ισπανία και την έκβαση του άλλου αγώνα του ομίλου.

Εάν οι «πράσινοι» δεν χάσουν απόψε, τότε θα έχουν το πάνω χέρι κόντρα στη Βιγιαρεάλ, σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Εάν ωστόσο ηττηθεί, τότε οι ελπίδες για συνέχεια στο Europa League θα σβήσουν οριστικά. Από την άλλη, εάν η Ρεν φέρει έστω και την ισοπαλία κόντρα στη Μακάμπι απόψε, τότε το «τριφύλλι» δεν θα έχει μαθηματικές ελπίδες για πρωτιά στον όμιλο, ενώ εάν ο Παναθηναϊκός φέρει απόψε καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ισραηλινούς, τότε θα του κάνει και η ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Conference League.

Πιο απλοϊκό δείχνει το μονοπάτι που έχει μπροστά του απόψε ο Ολυμπιακός. Καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπάτσκα Τόπολα, εξασφαλίζει την παρουσία των «ερυθρολεύκων» στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ του χειμώνα.

Εάν ωστόσο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ηττηθεί από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, τότε θα χάσει οριστικά τις ελπίδες για συνέχεια στο Europa League, ενώ σε περίπτωση που την ίδια ώρα η Μπάτσκα δεν επικρατήσει της Γουέστ Χαμ, τότε στους Πειραιώτες θα «κάνει» και η ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πηγή: gazzetta.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.