Euroleague: «Νέο 15ετές συμβόλαιο υπογράφουν οι μέτοχοι!»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2024

H Euroleague εξασφάλισε τη μονιμότητα που επιθυμούσε καθώς οι 13 ομάδες-μέτοχοι δεσμεύτηκαν για επιπλέον 15 χρόνια με τη διοργάνωση.

Οι 12 μέτοχοι της Euroleague μαζί με την ΤΣΣΚΑ συμφώνησαν να ανανεώσουν μέχρι το 2040 το συμβόλαιο που εκπνέει στο τέλος της σεζόν 2025-26. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στο επόμενο κεντρικό συμβούλιο της ECA, που είναι προγραμματισμένο το διήμερο 17-18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρεπορτάζ από τη Βαρκελώνη, τη συμφωνία την οποία θα προσυπογράψουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια, η Φενερμπαχτσέ, η Εφές Αναντολού, η Ζάλγκιρις Κάουνας, η Μακάμπι, η Βιλερμπάν, Αρμάνι Μιλάνου και η Μπάγερν μαζί με την ΤΣΣΚΑ (λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της Ρωσίας με την Ουκρανία, εδώ και δύο χρόνια δεν συμμετέχει στο αγωνιστικό πρόγραμμα), έχει μεγάλη σημασία γιατί η ταύτιση απόψεων των 13 συλλόγων και η συναπόφαση να συνεχίσουν μαζί, προέκυψε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν εκπνεύσει το τρέχον (2025-26).

Είναι σημαντικό ότι κατ' αυτόν τον τρόπο, οι 12+1 μέτοχοι εξέφρασαν την δέσμευσή τους με τον συνεταιρισμό (ECA) και εγγυήθηκαν την συμμετοχή τους στην διοργάνωση για τα επόμενα 15 χρόνια. Δηλαδή μέχρι την σεζόν 2039-40, αρχής γενομένης από την νέα σεζόν, που θεωρείται η πρώτη που θα τρέξει το νέο συμβόλαιο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.