Eurocup: Ο Άρης ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη φετινή νίκη του

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης αντιμετωπίζει απόψε (19:00) τη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία για την 3η αγωνιστική του Eurocup και δεν ψάχνει απλά την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του, αλλά και τη διέξοδο από τον… λαβύρινθο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί μέσα από την προβληματική αγωνιστική εικόνα του.

Στην τελευταία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο Γιάννης Καστρίτης. Μιας ομάδας με περιορισμένα λεπτά καλής απόδοσης, δίχως πολλές συνεργασίες μεταξύ των παικτών αλλά, κυρίως όμως, χωρίς συνοχή και με μπόλικη αμφιβολία για το επίπεδο ποιότητας των ξένων παικτών. Αυτά τα στοιχεία αναδείχθηκαν στην ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος η οποία κύλησε προβληματικά και ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της ομάδας. Είναι προφανές ότι ο 42χρονος τεχνικός δεν περιμένει απλά, αλλά ανυπομονεί για την ενσωμάτωση των Νέιτ Λαζέφσκι, Ντιμόι Χοτζ οι οποίοι παραμένουν σε διαδικασία σταδιακής ένταξης στην ομάδα και δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Λιθουανία.

Ο Γιάννης Καστρίτης εκτιμά ότι με την επιστροφή των παραπάνω δύο παικτών αυτομάτως θα ανέβει το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας και θα καλυφθούν αγωνιστικές αδυναμίες οι οποίες – επί του παρόντος – βγάζουν μάτι. Ωστόσο, αυτή στη ρακέτα δεν είναι τόσο εύκολο να κρυφτεί. Σίγουρα δεν τον φοβίζει η υποχρέωση «κοψίματος» παικτών γιατί και σ’ αυτή τη διαδικασία θα υποχρεωθεί να μπει έχοντας 8+1 ξένους παίκτες.

Προς το παρόν όμως υπάρχει ο αγώνας με τη Λιετκαμπέλις την οποία αντιμετώπισαν οι «κίτρινοι» στην κανονική διάρκεια και του περσινού Eurocup. Στον αγώνα στη Λιθουανία είχαν ηττηθεί με 84-74. Σήμερα, μετρώντας δύο ήττες αλλά και νιώθοντας το βαρύ κλίμα που έχει απλωθεί πάνω από την ομάδα, προφανώς αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας νίκης.

Η Λιετκαμπέλις επίσης έχει 0/2 στο Eurocup καθώς στην πρεμιέρα ήταν ανταγωνιστική αλλά ηττήθηκε στην Τουρκία από την Τουρκ Τέλεκομ ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής παραδόθηκε στην ποιότητα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Ο Νέναντ Τσάνακ παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και σε επίπεδο κινήσεων εμφανίζεται ενισχυμένη εκεί που ο Άρης υστερεί. Στη ρακέτα. Πετσάρσκι, Μπριγκς, Λαβρινοβίτσιους προστέθηκαν στη γραμμή των ψηλών εκεί που κυριαρχεί ο πολύπειρος και… μετρ του pick n’ roll Αντρίγια Στιπάνοβιτς. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε δυναμικό ξεκίνημα με 12 πόντους κατά μέσο όρο. Η Λιετκαμπέλις δεν διαθέτει τον ισχυρό ηγέτη στο παρκέ καθώς είναι μια ομάδα η οποία βασίζεται στο σύνολο έχοντας έξι παίκτες με οκτώ ή και περισσότερους πόντους ανά αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.