Euro U19 - Θέος: «Είμαστε έτοιμοι και θα το δείξουμε στο γήπεδο»

Παναγιώτα Χαλκιά03 Ιουλίου 2023

Ήρεμος, σίγουρος για την ομάδα του και με το χέρι στην τσέπη ο Τάσος Θέος μπήκε τελευταίος στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ19 που διεξάγεται στη Μάλτα. 

Ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία της γαλανόλευκης στην τελική φάση της διοργάνωσης τονίζοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη γιορτή αυτή. Μετά από χρόνια η Κ19 βρίσκεται στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό για αυτά τα παιδιά γιατί έφτασαν εδώ με την ποιότητα και την ομαδική τους λειτουργία. Θέλω να το χαρούν και να δείξουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ταλέντο και μέλλον». 

Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος μέχρι εδώ και η άμυνα της Εθνικής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση. «Η αμυντική μας λειτουργία είναι η ταυτότητα μας. Η ομαδική λειτουργία και η άμυνα είναι δυο στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο». Τα προβλήματα, φυσικά, ποτέ δεν λείπουν. Με την Κ19 δεν ταξίδεψε ο Γιώργος Κούτσιας, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αφού η Σικάγο Φάιαρ δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί, αλλά σύμφωνα με όσα είπε ο Τάσος Θέος όλα τα παιδιά είναι ικανά να καλύψουν το κενό και να εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο επάξια. «Ο Γιώργος ήταν στον βασικό κορμό της ομάδας από την αρχή. Όλα τα παιδιά, όμως, είναι ικανά και έτοιμα να εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δείξουμε ότι το γκρουπ αυτών των παικτών είναι έτοιμοι να δείξουν το ταλέντο τους». 

H Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο και το πρώτο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση. Η γαλανόλευκη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Νορβηγία, μια χώρα που έχει εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο είναι φανερό τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και ξεχωριστά σε κάθε ποδοσφαιριστής της. «Όλες οι ομάδες του ομίλου μας είναι καλές και αξιόλογες. Το νορβηγικό ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και τα τελευταία χρόνια δείχνει τη δική του τη φιλοσοφία και μέσα από τα ατομικά χαρακτηριστικά και μέσα από την ομαδική λειτουργία. Εμείς θα επικεντρωθούμε στη δική μας φιλοσοφία και το πώς θα είμαστε εμείς καλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρώτο παιχνίδι σε έναν όμιλο με τρεις ομάδες είναι πολύ σημαντικό και μπορείς να βάλεις τις βάσεις για την πρόκριση». 

Ο Τάσος Θέος και οι παίκτες του ήταν η τελευταία ομάδα που έφτασε στη Μάλτα αλλά αυτό δεν πτόησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος υποστήριξε με σιγουριά ότι «Είμαστε έτοιμοι και θα το δείξουμε στο γήπεδο». Το παιχνίδι κόντρα στους Νορβηγούς έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εκείνη την ημέρα συμπληρώνονται 19 χρόνια από την κατάκτηση του Euro στις 4 Ιουλίου το 2004 και τα περισσότερα από τα παιδιά που απαρτίζουν την αποστολή δεν είχαν γεννηθεί. «Είναι μια μέρα που γιορτάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κατάκτηση του Euro το 2004 είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει φέρει η Εθνική Ομάδα. Από τα παιδιά που βρίσκονται εδώ κάποια δεν είχα γεννηθεί ή γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά. Είναι μια μέρα γιορτής και πιστεύω ότι θα μας δώσει την αύρα να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό». 

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής ρωτήθηκε για τον τρόπο που περνά τη φιλοσοφία του και το πώς διαχειρίζεται τη συμπεριφορά και τη σκέψη των παιδιών: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι σχολείο. Το παιδιά διαφοροποιούνται από γενιά σε γενιά και προσπαθούμε να τα εντάξουμε κάθε φορά στο πνεύμα και στην ελληνική κουλτούρα. Προσπαθούμε να τους μάθουμε να είναι νικητές. Έχουν εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές τους στους συλλόγους που αγωνίζονται. Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να χαρούν το κάθε παιχνίδι και να ζήσουν την εμπειρία. Στις Εθνικές πάντα προσπαθούμε να περάσουμε τη φιλοσοφία και το πνεύμα. Είμαστε στο πλευρό τους και προσπαθούμε κάθε μέρα να τους συμβουλεύουμε και να τους δίνουν οδηγίες. Η Ελλάδα δεν έχει μεγάλη δεξαμενή, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, και για αυτό ανεβάζουμε παίκτες από μικρότερες κατηγορίες, οι οποίοι είναι ικανοί και παίρνουν εμπειρίες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.