Ο δρόμος της Εθνικής Νέων προς τo Euro U19 στη Μάλτα

Παναγιώτα Χαλκιά03 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΛΚΙΑ

Με όνειρα και ελπίδες η Εθνική Ομάδα Νέων βρίσκεται στη Μάλτα, όπου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια διεκδικώντας μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. 

Η γαλανόλευκη πήρε την πρόκριση για έβδομη φορά στην ιστορία της και θέλει να κάνει μια καλή παρουσία και να πάρει την πρόκριση για την τετράδα. Ο δρόμος της προς την τελική φάση έκρυβε δυσκολίες αλλά ο στόχος επετεύχθη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Νορβηγία, Ισπανία και Ισλανδία. 

Πριν τη σέντρα του πρώτου παιχνιδιού που γίνεται σε μια σημαδιακή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η 4η Ιουλίου θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό των Ελλήνων μετά την κατάκτηση του Euro το 2004, κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία της γαλανόλευκης. 

Στην προκριματική φάση η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο τερματίζοντας πρώτη με επτά βαθμούς. Κέρδισε στην πρεμιέρα την Ελβετία με 2-0 χάρη σε γκολ των Σπυράκου και Κούτσια, πηρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ανδόρα χάρη σε τέρματα των Τσίκο, Κούτσια και Κυριόπουλου ενώ ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Τσεχία. Το γκολ το είχε σημειώσει ο Σπυράκος. 

Στο Elite Round βρέθηκε στον πέμπτο όμιλο με Σλοβακία, Ιρλανδία και Εσθονία και πήρε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι χάρη και στο συνδυαμό αποτελεσμάτων. Τερμάτισε πρώτη με επτά βαθμούς. Πέτυχε δύο νίκες, μια στην πρεμιέρα κόντρα στην Εσθονία με τέρματα των Τζίμα και Νικολάου και μια στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία με γκολ του Σμυρλή. Ένα τέρμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς την έστειλε στην τελική φάση. Πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σλοβακία με το τέρμα του Κούτσια. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.