Euro U19: Μέντες: «Ζήτησα από το διαιτητή να σέβεται τη Μάλτα»

Παναγιώτα Χαλκιά04 Ιουλίου 2023

Ούτε λεπτό δεν έκατσε στον πάγκο του ο Τόνζε Μέντες στην ήττα της Μάλτας με 4-0 από την Ιταλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19. 

Για 90 λεπτά πήγαινε πάνω κάτω, φώναζε, έδινε οδηγίες, χοροπηδούσε και αντιδρούσε έντονα σε κάθε σφύριγμα που θεωρούσε ότι δεν ήταν δίκαιο για την ομάδα του. Ο προπονητής της Μάλτας δεν ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά το τέλος του παιχνιδιού για την προσπάθεια των παικτών του. 

«Χάσαμε το παιχνίδι με 4-0. Δεχθήκαμε δυο γκολ από πέναλτι, το τρίτο το έχασαν και ένα από απευθείας εκτέλεση. Νομίζω ότι μετά το πρώτο πέναλτι εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση αλλά βρήκαμε γρήγορα την αυτοπεποίθηση μας και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Προσπαθήσαμε με κάθε πιθανό τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα αλλά είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά μας». 

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα τρία πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής υπέρ των Ιταλών. Ο Μέντες διαμαρτυρήθηκε έντονα και τις τρεις φορές και μάλιστα, όταν είδε την Ιταλία να στήνει τη μπάλα για τρίτη φορά στην άσπρη βούλα, είχε έναν έντονο διάλογο με τον διαιτητή ζητώντας του να σέβεται τη χώρα του. 

«Ο διαιτητής ήρθε σε μένα. Στο πρώτο πέναλτι σηκώθηκα, ρώτησα γιατί και μου είπε να καθίσω και στο τρίτο πέναλτι αντιδράσαμε πέντε άτομα και απλά του είπα ότι πρέπει να σέβεται τη Μάλτα. Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα αλλά πρέπει να μας σέβεται. Αυτό είναι το δίκαιο. Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.