EURO 2024-Τουρκία VS Γεωργία: Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος18 Ιουνίου 2024

Η Τουρκία έκανε το… καθήκον της σε βατό όμιλο στα προκριματικά και πήρε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω της στο -1, το φαβορί Κροατία αλλά και την Ουαλία. Μετά το άσχημο ξεκίνημα στον όμιλο αναγκάστηκε να απολύσει τον κόουτς Κουντς, προσέλαβε τον Μοντέλα ο οποίος την έβαλε και πάλι σε τάξη. 

Το ντεμπούτο του Ιταλού τεχνικού άλλωστε, συνδυάστηκε με σπουδαία νίκη στην Κροατία με 1-0, αποτέλεσμα που ουσιαστικά της χάρισε την πρόκριση και μετέπειτα την πρωτιά, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Σημαντικό ότι ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει ήδη το τούρκικο ποδόσφαιρο, έχοντας δύο πετυχημένες σεζόν στον πάγκο της Αδάνα Ντεμιρσπόρ. Αυτή θα είναι η 6η της συμμετοχή σε Euro αλλά και η 3η συνεχόμενη. 

Στις 2 τελευταίες αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, το 2008 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Χωρίς νίκη στα δύο φιλικά πριν το Euro, αλλά και στα δύο προηγούμενα. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, έχασε από Ουγγαρία (1-0) και Αυστρία (6-1), ενώ τώρα έμεινε στο 0-0 με την Ιταλία και ηττήθηκε από την Πολωνία (2-1). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τέθηκαν εκτός λόγω τραυματισμού οι στόπερ Σογιουντσού, Καμπάκ και ο φορ Ουνάλ. Τραυματίστηκε στο πρόσφατο φιλικό με την Πολωνία ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Καχβετσί, χάνει σίγουρα το σημερινό ματς με τη Γεωργία, ίσως και το επόμενο με τους Πορτογάλους.

Η Γεωργία από την άλλη, ήταν η ομάδα που δεν επέτρεψε στην Εθνική μας να επιστρέψει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς την απέκλεισε στα πέναλτι, μέσω των πλέι οφ του Nations League. Πιο πριν στα ημιτελικά είχαν προσπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Λουξεμβούργου με 2-0 εντός. 

Στα προκριματικά η Γεωργία δεν είχε ελπίδες για κάτι καλό σε πολύ δύσκολο όμιλο με Ισπανία, Σκωτία, Νορβηγία και Κύπρο, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση με οκτώ βαθμούς. Ωστόσο, έχοντας βγει πρώτη στον 4ο όμιλο της 3ης κατηγορίας στο Κύπελλο Εθνών, απέκτησε 2η ευκαιρία. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχει, με τον Γάλλο κόουτς Σανιόλ που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2021, να πιστώνεται φυσικά αυτή την επιτυχία. Σε φιλικό - πρόβα τζενεράλε, νίκησε 3-1 το Μαυροβούνιο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είχε αποβληθεί κόντρα στην Ελλάδα και είναι τιμωρημένος ο γκολκίπερ Λόρια. 

Ίσως μείνει εκτός και ο μέσος Κιτεισβίλι που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, ενώ προπονήθηκε μόνος του τις προηγούμενες μέρες. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν την έναρξη του Euro, ο έμπειρος μέσος Κανκάβα.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ

ΩΡΑ: 19:00, TV: ΕΡΤ1

ΓΗΠΕΔΟ: BVB Stadion Dortmund (81.365)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.