Euro 2024: Το Βέλγιο τα γκολ , η Ρουμανία τις χαμένες ευκαιρίες

Metrosport Team22 Ιουνίου 2024

Σε έναν όμιλο πραγματικό... γρίφο, το Βέλγιο αντιμετώπισε την ευχάριστη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής, Ρουμανία στη δεύτερη στροφή του Euro 2024 και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κέρδισε με 2-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τους Βέλγους οι οποίοι μόλις στο 2ο λεπτό θέλησαν να δείξουν ποιος είναι το... αφεντικό στο παιχνίδι και το πέτυχαν με τον Τίλεμανς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά τη συνεργασία Λουκάκου και Ντοκού και την έστειλε στα δίχτυα του Νίτσα κάνοντας από νωρίς το 1-0 για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο επίσημης διοργάνωσης.

Η Ρουμανία έψαξε τη γρήγορη αντίδραση και απάντηση της στο γήπεδο και αυτό ξεκίνησε από τον Μπούρτσα ο οποίος έπιασε την κεφαλιά ωστόσο ο Καστέλ ήταν στη θέση του και αποσόβησε τον κίνδυνο, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. 

Η επόμενη φάση άξια καταγραφής ήταν στο 18΄όταν ο Λουκεμπάκιο με έναν ελιγμό εντός περιοχής έφερε τη μπάλα στο αριστερό, εκτέλεσε αλλά ο Νίτσα ήταν εκεί ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντοκού είδε την άμυνα των Ρουμάνων να του κόβει την προσπάθεια πριν ο ίδιος γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος.

Πριν τη συμπλήρωση των 45΄είχαμε από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες πρώτα για το Βέλγιο με τον Λουκεμπάκιο να μοιράζει για τον Ντε Μπρόινε που δεν μπόρεσε να βάλει δύναμη στο σουτ, ενώ για τους Ρουμάνους ο Μπούρτσα δεν βρήκε στόχο με την κεφαλιά του.

Ένα γκολ, τρεις βαθμοί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Ρουμάνους να έχουν τις πρώτες ευκαιρίες τόσο με τον Μαν όσο και με τον Μιχάιλα ωστόσο καμία από αυτές δεν ήταν ικανή να κάνει τον Καστέλς να μαζέψει τη μπάλα από την εστία του, ενώ το Βέλγιο απάντησε στις καλές στιγμές στο 55΄με τον Ντε Μπρόινε ο οποίος έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ωστόσο απέκρουσε ο Νίτσα.

Στη συμπλήρωση μίας ώρας και πιο συγκεκριμένα στο 63΄το Βέλγιο βρήκε δίχτυα με τον Λουκάκου, ωστόσο για τρίτη φορά στο τουρνουά το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο VAR για οφσάιντ αυτή τη φορά με τον έμπειρο στράικερ να μην μπορεί να το πιστέψει με τίποτα.

Οι Ρουμάνοι σπατάλησαν πολλές  φάσεις μπροστά στην εστία του Κάστελς ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από αυτές μέχρι το 80΄που οι Βέλγοι με τον Ντε Μπρόινε αυτή τη φορά να είναι εύστοχος πήραν το τρίποντο σε έναν όμιλο όπου και οι τέσσερις ομάδες (Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία , Ρουμανία) έχουν από τέσσερις βαθμούς

.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε από τον Άλιμπεκ ο οποίος είδε τη μπάλα να σταματάει από τον Καστάνιε πριν περάσει την τελική γραμμή για να μειώσουν.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

Ρουμανία (Εντουάρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα - Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου - Μ. Μαρίν - Μαν, Ρ. Μαρίν, Στάντσιου, Μιχάιλα - Ντράγκους

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς - Καστάνιε, Φάες, Βερτόνχεν - Ντοκού, Τίλεμανς, Ονάνα, Τεάτ - Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο, Λουκάκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.