Euro 2024: Το απίστευτο ρεκόρ της Ελβετίας...που θα ζήλευε και η Ισπανία

Κωστής Παναγιώτου30 Ιουνίου 2024

Η Ελβετία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία, εκθρονίζοντας την "σκουάντρα ατζούρα" από την κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν, με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφήνοντας εκτός συνέχειας Euro 2024 το σύνολο του Σπαλέτι.

Η καταπληκτική εμφάνιση των Ελβετών αποτυπώνεται πλήρως και από το εντυπωσιακό ρεκόρ που πέτυχαν στις πάσες, σε μεγάλες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων, μια επίδοση που θα ζήλευσαν μέχρι και οι Ισπανοί.

Η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το 1966

Η Ελβετία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρηση με την Ιταλία έδειξε πως μπορεί να πάει τον αγώνα στα δικά της μέτρα, έχοντας υψηλό ποσοστό κατοχής από το πρώτο μέρος, με 60% κατοχή, σχεδόν σε όλο το 45λεπτο.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα όμως των Ελβετών δεν είναι αυτό. Οι ποδοσφαιριστές του Γιακίν ολοκλήρωσα, τον αγώνα μετρώντας 470 εύστοχες πάσες, από τις 512 που επιχείρησαν, με αποτέλεσμα να σημειώσουν την καλύτερη επίδοση σε ακρίβεια μεταβιβάσεων, που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1996, σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το οξύμωρο στο ρεκόρ που πέτυχε η Ελβετία είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει σε μεγάλα τουρνουά, με τους Ισπανούς να έχουν ολοκληρώσει παιχνίδια με περισσότερες εύστοχες πάσες, αλλά όχι με τόσο υψηλό ποσοστό ευστοχίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.