Euro 2024: Τα ρεκόρ των Γερμανών - Ο αλάνθαστος Μουσιάλα και ο απίθανος Κρόος

Κωστής Παναγιώτου15 Ιουνίου 2024

Η Γερμανία ξεκίνησε εντυπωσιακά στην πρεμιέρα του Euro 2024, δείχνοντας τα "δόντια" της. Τα "πάντσερ" ισοπέδωσαν την Σκωτία με 5-1, πετυχαίνοντας δύο ρεκόρ, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα και τον Τόνι Κρόος να σημειώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Οι Γερμανοί με το "καλημέρα" έδειξαν πως δεν έχουν σκοπό να παίξουν το ρόλο του καλού οικοδεσπότη, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις ώστε να φτάσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα ρεκόρ που έσπασε η Γερμανία

Οι ποδοσφαιριστές του Γιούλιαν Νάγκελασμαν φρόντισαν από το πρώτο μέρος να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων στο σκορ (3-0) χάρη στα γκολ των Βιρτζ, Μουσιάλα και Χάβερτς, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο οι Φίλγκρουγκ και Τσαν ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-1.

Με αυτή τη νίκη η Γερμανία έσπασε δύο ρεκόρ στη διοργάνωση. Αρχικά πέτυχε την πιο ευρεία νίκη σε πρεμιέρα Euro στα 64 χρόνια ιστορίας της διοργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε την πιο ευρεία νίκη της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των Μουσιάλα και Κρόος

Ο Μουσιάλα στο δεύτερο Euro της καριέρας του, καθώς είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή και στη διοργάνωση του 2020, ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε, σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις, ενώ ανακηρύχτηκε και MVP του αγώνα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σε 74 λεπτά είχε 59 ενέργειες με τη μπάλα, 5/8 επιτυχημένες ντρίμπλες, 9/15 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, έχοντας 32/32 (100%)!

Όσον αφορά τον Τόνι Κρόος, το φετινό Euro είναι ξεχωριστό για τον ίδιο, καθώς μετά το τέλος της διοργάνωσης θα κρεμάσει τα παπούτσια του, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα, γεμάτη τίτλους και προσωπικές διακρίσεις.

Ο 34χρονος στην πρεμιέρα φρόντισε να δείξει σε όλους πως είναι αποφασισμένος να κλείσει την καριέρα του με ένα ακόμη τρόπαιο. Ο Κρόος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 101/102 (99%), με αποτέλεσμα να σημειώσει την υψηλότερη επίδοση, που έχει πετύχει παίκτης με περισσότερες από 100 πάσες, σε τελική φάση Euro από το 1980.

Mάλιστα, ο Κρόος είχε 4 πάσες-κλειδιά και μαζί με τον Κίμιχ είχαν την κορυφαία επίδοση του αγώνα. Επίσης, είχε 69/70 πάσες πάνω από τη σέντρα, ενώ δεν είχε λανθασμένη μακρινή μεταβίβαση, με 8/8 (100%).


Αλλά οι εντυπωσιακές επιδόσεις του 34χρονου δεν σταματούν. Ο Κρόος ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλον παίκτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας 108 ενέργειες με τη μπάλα.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.