Euro 2024: Συνελήφθη Ιρακινός που ετοίμαζε επίθεση στο Έσλινγκεν

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Στη σύλληψη ενός Ιρακινού, που υπήρχε φόβος ότι θα πραγματοποιούσε επίθεση για λογαριασμό του ISIS, προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, το περιστατικό σημειώθηκε στο Έσλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη, όπου ο ύποπτος  Μαχμούντ Α. φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις ως «υπνωτισμένος πράκτορας του ISIS».

Μάλιστα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι εντάχθηκε στο ISIS τον Μάιο του 2016 ή πριν από αυτόν και ότι πολέμησε για την εξτρεμιστική οργάνωση.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser, δήλωσε ότι η σύλληψη αποδεικνύει τη δέσμευση της Γερμανίας να πατάξει την ισλαμιστική απειλή, δηλώνοντας: 

«Οι αρχές ασφαλείας μας είναι εξαιρετικά προσεκτικές, ακολουθούν κάθε πληροφορία και χτυπούν σκληρά για να προστατεύσουν τη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, ο Thomas Haldenwang, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας (BfV), δήλωσε ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί εν μέσω της οργής των αραβικών χωρών για την αλληλεγγύη του Βερολίνου προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Κατά πληροφορίες, ο Haldenwang ανακοίνωσε ότι η Γερμανία έχει γίνει πρωταρχικός στόχος για εξτρεμιστικές ομάδες - αλλά δήλωσε επίσης ότι η απειλή από «ριζοσπαστικοποιημένους μοναχικούς λύκους χωρίς σαφείς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις» αποτελεί επίσης σημαντική απειλή.

* Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.