Euro 2024 - Σπαλέτι: «Δική μου η ευθύνη για τον αποκλεισμό»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Ο Λουτσίανο Σπαλέτι μετά την ήττα της Ιταλίας από την Ελβετία, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό και τόνισε πως θα μιλήσει με τον πρόεδρο της ιταλικής Ομοσπονδίας για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

«Δική μου ευθύνη, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο... σκανδαλώδες. Tο γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου μας έκοψε το δρόμo. Η διαφορά ήταν ο ρυθμός. Δυστυχώς ο ρυθμός και η φρεσκάδα κάνουν πάντα τη διαφορά. Ωστόσο, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς, άλλαξα παίκτες, τους έκανα να ανακάμψουν. Αλλά η αντίδραση ήταν η ίδια. Χρειαζόμαστε περισσότερο ρυθμό. 

Δεν φτάσαμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε εξαιρετική κατάσταση και δεν είναι εύκολο να κάνουμε τα πάντα. Ωστόσο, αυτός ο αποκλεισμός μας δίνει κάποιες ενδείξεις, γιατί σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Ήταν μια εμπειρία όπου θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, αλλά όταν βρίσκεις ομάδες που ντριμπλάρουν καλά, πρέπει να το κάνεις εξίσου καλά. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν αυτή την ποιότητα στο τρέξιμο, η φρεσκάδα κάνει τη διαφορά όταν κερδίζεις την μπάλα πίσω», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει η ευκαιρία να χτίσεις κάτι, αλλά χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο. Δεν είχα πολύ χρόνο, αν δούμε τους προκατόχους μου σχεδόν όλοι είχαν περισσότερα παιχνίδια από εμένα. Λίγα ακόμη παιχνίδια θα μπορούσαν να με είχαν βοηθήσει. Σε επίπεδο ευθύνης, που πάντα ανήκει στον προπονητή, εγώ έκανα τις επιλογές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.