Euro 2024 - Σλοβενία Vs Δανία: Η απειρία απέναντι στην εμπειρία

Γιώργος Μάντζιος16 Ιουνίου 2024

Σλοβενία και Δανία (19:00, ΕΡΤ1) κάνουν πρεμιέρα για τον τρίτο όμιλο του Euro 2024, με τους Σλοβένους να συμμετέχουν για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, ενώ οι Δανοί είναι πιστή στο ραντεβού τους.

Για την Σλοβενία έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια για να πανηγυρίσει πρόκριση σε τελική φάση EURO. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της, ενώ στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας, το 2000, τελείωσε χωρίς νίκη και αποκλείστηκε από τον όμιλο.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να τεθεί ξανά αντιμέτωπη με τη Δανία, με την οποία ισοβάθμησαν στο γκρουπ των προκριματικών στους 22 βαθμούς. Τελικά η Σλοβενία έμεινε 2η, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία, αλλά κατάφερε να αφήσει πίσω τις Φινλανδία, Καζακστάν, Βόρεια Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο. Σημαντική η συνεισφορά του προπονητή Ματίαζ Κεκ, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Σχετικά καλή η εικόνα της στην τελευταία τετράδα φιλικών. 

Μάλιστα, δεν δίστασε να κερδίσει 2-0 την Πορτογαλία τον Μάρτιο, ωστόσο στο πιο πρόσφατο έμεινε στο 1-1 με τη Βουλγαρία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αμφίβολος δίνεται ο εξτρέμ Βέρμπιτς και ίσως να μην ρισκαριστεί η συμμετοχή του.

Η Δανία από την άλλη πιστή στο ραντεβού της σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, είναι η 10η φορά που μετέχει σε τελική φάση EURO. Μάλιστα, στο προηγούμενο έφτασε μία ανάσα από τον τελικό, αλλά αποκλείστηκε από την Αγγλία στην παράταση με αμφισβητούμενο πέναλτι (εφεύρεση Μάκελι σε πέσιμο του Στέρλινγκ). 

Πάντως, στο πρόσφατο Μουντιάλ δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις κι αποχαιρέτισε από τον όμιλο. Δίχως να πιάσει μεγάλη απόδοση, τερμάτισε 1η στον όμιλο της, κερδίζοντας τη Σλοβενία στην ισοβαθμία. «Κλειδί» αποτέλεσαν οι 5/5 νίκες εντός, καθώς μακριά από τη χώρα της προβλημάτισε. Εδώ και τέσσερα χρόνια καθοδηγείται από τον Κάσπερ Χιούλμαντ.

Εμφανίστηκε πανέτοιμη στα τελευταία φιλικά, αρχικά κέρδισε 2-1 τη Σουηδία και στη συνέχεια επιβλήθηκε 3-1 της Νορβηγίας βγαίνοντας κερδισμένη και από τις δύο σκανδιναβικές «μάχες». Στα αγωνιστικά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, ενώ είναι αήττητη στις 6 αναμετρήσεις της με την Σλοβενία (5-1-0).

Photo credits: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.