EURO 2024-Ρομέλου Λουκάκου: Ρεσιτάλ ατυχίας και αστοχίας (vids)

Δημήτρης Μπασμπαρέλας23 Ιουνίου 2024

Με 12 συμμετοχές και 6 γκολ ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ο πρώτος τόσο σε παρουσίες, όσο και σε επίτευξη τερμάτων για την εθνική Βελγίου στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ταυτόχρονα, για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του EURO με 14 γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις.

Ψάχνει το γκολ

Ωστόσο, ο Βέλγος φορ αναζητά ακόμη τη… στιγμή του στο φετινό EURO στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο 31χρονος Ρομέλου Λουκάκου μετρά στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με Σλοβακία και Ρουμανία, ουκ ολίγες χαμένες ευκαιρίες, αλλά και τρία ακυρωθέντα γκολ! Τα δύο ως οφσάιντ και το ένα ως χέρι του Οπέντα. Βρήκε εν ολίγοις τρεις φορές δίχτυα, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί κανένα. Ρεσιτάλ ατυχίας… και αστοχίας.

Ασίστ για το πιο γρήγορο γκολ

«Ο Ρομέλου έκανε υπέροχο παιχνίδι. Είναι πολύ ανιδιοτελής, όπως είδατε, όταν τροφοδότησε τον Γιούρι (Τίλεμανς), αλλά για μένα κάνει υπέροχο τουρνουά», σχολίασε μετά από το φινάλε του ματς με τη Ρουμανία ο MVP της αναμέτρησης και αρχηγός του Βελγίου, Κέβιν Ντε Μπρόινε αναφερόμενος στον συμπαίκτη του. Όντως, είναι αλήθεια ότι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Βέλγων σε EURO και Μουντιάλ (73 δευτερόλεπτα) είχε την υπογραφή, μέσω ασίστ από τον Λουκάκου.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός τεχνικός του Βελγίου, Ντομένικο Τεντέσκο, αναφέρθηκε γενικότερα στις ευκαιρίες, τις οποίες δημιουργεί η ομάδα του, αλλά το γκολ δεν έρχεται εύκολα… «Ναι, είναι κρίμα [που χρειαζόμαστε τόσες πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε]. Νομίζω, ότι ήταν δυνατό να πετύχουμε τρία, τέσσερα ή πέντε γκολ με τη Ρουμανία. Είναι υπέροχο που δημιουργούμε αυτού του είδους τις ευκαιρίες και πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας».


Μόνο από τη Σλοβακία

Οι Βέλγοι μετά τη νίκη τους επί της Ρουμανίας μετρούν πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς σε ομίλους του EURO, ενώ στα τελευταία τους συνολικά 17 επίσημα παιχνίδια έχουν 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Έχουν χάσει μόνο από τη Σλοβακία.

Ωστόσο, πρέπει πλέον να δώσουν μάχη με την Ουκρανία για να περάσουν στην επόμενη φάση, σε έναν όμιλο, που γίνεται πλέον χαμός, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά των EURO, όλες οι ομάδες έχουν από μία νίκη, πηγαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική...

photo credits: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.