Euro 2024: Πρόκριση θρίλερ στα πέναλτι για την Αγγλία

Δημήτρης Καλαϊτζής06 Ιουλίου 2024

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, η Αγγλία νίκησε στα πέναλτι (1-1 κ.α., παρ.) με 5-3 την μαχητική Ελβετία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τουρκία-Ολλανδία. 

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και μοιραία πήγαν άσφαιρες στα αποδυτήρια. 

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με την Ελβετία να μπαίνει καλύτερα και να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από γύρισμα του Εντόι και κακή προβολή του Στόουνς, ο Εμπολό από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ, κάνοντας το 0-1.

Ωστόσο, η χαρά των παικτών του Μουράτ Γιακίν κράτησε μόλις έξι λεπτά, αφού η Αγγλία ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σάκα. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης και της πρόκρισης, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. 

Στο έξτρα ημίωρο η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Ο Ράις έπιασε ένα ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ζόμερ έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ στο 95΄.

Στο 119΄ η Ελβετία έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση. Αρχικά, ο Σακίρι πήγε να αιφνιδιάσει τον Πίκφορντ, εκτελώντας απευθείας το κόρνερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του νεοεισελθών Αμντουνί απέκρουσε με γροθιές ο Πίκφορντ.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο αγώνας πήγε στη ρώσικη ρουλέτα. 

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 ο Πάλμερ 

απέκρουσε ο Πίκφορντ την εκτέλεση του Ακάντζι 

2-0 ο Μπέλιγχαμ 

2-1 ο Σερ 

3-1 ο Σάκα

3-2 ο Σακίρι

4-2 ο Τόνεϊ 

4-3 ο Αμντουνί

5-3 ο Άρνολντ και η Αγγλία στα ημιτελικά

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78΄ Πάλμερ), Τρίπιερ (78΄ Έζε), Ράις, Μέινου (78΄ Σο), Μπέλιγχαμ, Σάκα, Κέιν (110΄ Τόνεϊ), Φόντεν. 

Ελβετία: Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Ρίντερ (63΄ Τσούμπερ), Έμπισερ (118΄ Αμντουνί), Τσάκα, Φρόιλερ (118΄ Σιέρο), Βάργκας (63΄ Γουιντμέρ), Εντόι (98΄ Ζακάρια), Εμπολό (109΄ Σακίρι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.