Euro 2024: Πότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός Ισπανία-Αγγλία

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος11 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία και η Αγγλία συνθέτουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Euro 2024.

Η Αγγλία θα βρεθεί σε δεύτερο διαδοχικό τουρνουά σε τελικό, η Ισπανία διεκδικεί να γίνει η πολυνίκης του θεσμού φτάνοντας στην 4η κατάκτησή της. Πότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός Ισπανία-Αγγλία;

Ο τελικός του Euro 2024 θα διεξαχθεί στο Olympiaastadion του Βερολίνου την Κυριακή 14 Ιουλίου (22:00).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στάδιο του τουρνουά χωρητικότητας 71.000 ατόμων, έδρα της Χέρτα Βερολίνου ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Στο γήπεδο αυτό διεξάγονται οι τελικοί Κυπέλλου Γερμανίας από το 1985 και έχει φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, όπως και τον τελικό του Champions League του 2015, στον οποίο η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Γιουβέντους.

Η Ισπανία για το 4ο, η Αγγλία δεύτερο σερί

Η Ισπανία έφτασε στον τελικό κερδίζοντας στον ημιτελικό με 2-1 τη Γαλλίας στο Μόναχο. Η Ρόχα (με τρεις κατακτήσεις το 1964, το 2008 και το 2012), μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει 4 Euro και αγωνίζεται στον πέμπτο τελικό της ιστορίας της, έχοντας χάσει μόνο από τη Γαλλία το 1984.

Η Αγγλία κέρδισε την Ολλανδία με 2-1 στο Ντόρτμουντ και στοχεύει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο. Φτάνει σε δεύτερο διαδοχικό τελικό μετά την ήττα στα πέναλτι από την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ την πρώτη της εμφάνιση σε τελικό της διοργάνωσης.

Η Ισπανία παράλληλα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη σε εύρος σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρόκειται για την κατάκτηση του τελευταίου της Euro, αυτό του 2012, όπου συνέτριψε στο Κίεβο με 4-0 την Ιταλία.

Σε ακόμη έναν τελικό έχουν σημειωθεί 4 γκολ. Ήταν ο τελικός του 1976 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και της Τσεχοσλοβακίας στο Βελιγράδι, ο οποίος έληξε με σκορ 2-2 και την Τσεχοσλοβακία να επικρατεί 5-3 στα πέναλτι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.