Euro 2024: Πώς ένας «γκουρού αναπνοής» βοήθησε τους Άγγλους στην εκτέλεση πέναλτι

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Ένας «γκουρού αναπνοής» φαίνεται πως είναι ο λόγος της εκτέλεσης πέναλτι των ποδοσφαιριστών της Αγγλίας στο EURO 2024.

Ο Στούαρτ Σάντεμαν, Breathwork Trainer, έχει δουλέψει με την Αγγλία στη Γερμανία, πραγματοποιώντας συνεδρίες σχετικά με την αναπνοή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν μια πιο ήρεμη αναπνοή. Οι παίκτες είναι ξαπλωμένοι, έχουν κλειστά τα μάτια και το κεφάλι τους επάνω σε μαξιλάρι.

Οι ασκήσεις αναπνοής της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2024

Σύμφωνα με τον Σάντεμαν η βαθιά αναπνοή (εισπνοή για πέντε δευτερόλεπτα και εκπνοή για πέντε δευτερόλεπτα) βοηθά τους μυς, τους ιστούς, τα νεύρα και το μυαλό να επαναρρυθμιστούν, έτσι ώστε όταν  ενεργοποιηθούν ξανά, να είναι σε θέση να αποδώσουν τα μέγιστα.

Ο «γκουρού αναπνοής» υποστηρίζει ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στην Αγγλία και μάλιστα παροτρύνει τους φιλάθλους να στοιχηματίσουν ότι θα πάρει το Euro 2024.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη της ισχυρής σχέσης μεταξύ αναπνοής και απόδοσης από το ότι η Αγγλία συμπεριέλαβε αναπνευστικές ασκήσεις για να βοηθήσει την αποκατάσταση της ομάδας στο Euro 2024 μετά τη νίκη της Κυριακής. Είμαι ταπεινός που με επέλεξαν να επιμεληθώ αυτών των συνεδριών», σχολίασε ο Σάντεμαν.

Από την Εθνική Αγγλίας επιστρατεύτηκε ομάδα αναλυτών, με επικεφαλής αθλητικό ψυχολόγο, και στη συνέχεια προσλήφθηκε ο Σάντεμαν. Η τεχνική του περιγράφηκε ως «σχεδιασμένη να διαταράσσει τα αρνητικά μοτίβα σκέψης, να απελευθερώνει την ένταση και να αυξάνει τη ροή».

Η αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και να βοηθήσει τους αθλητές να δουλέψουν στο ένστικτο της μάχης ή της φυγής.

«Το αυτόνομο νευρικό σύστημα χωρίζεται σε δύο μισά… το πώς αναπνέουμε επηρεάζει πραγματικά αυτόν τον διακόπτη ενεργοποίησης», είπε ο Σάντεμαν στο Misner.

«Η αναπνοή όχι μόνο φέρνει ζωή στο σώμα μας, αλλά ενεργοποιεί την κατάσταση της ύπαρξής μας. Επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε, πώς σκεφτόμαστε, πώς λειτουργεί το σύστημά μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.