Euro 2024-Πορτογαλία-Γαλλία: Στα ημιτελικά μέσω των πέναλτι οι «πετεινοί»-Μοιραίος ο Φέλιξ (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Ιουλίου 2024

Η Γαλλία μπορεί να μην σκόραρε ξανά σε κανονική ροή αγώνα με δικό της παίκτη, όμως, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι κατάφερε να καταβάλλει με 5-3 την αντίσταση της Πορτογαλίας και να προκριθεί στα ημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Η Πορτογαλία ήταν ελαφρώς πιο κινητική στο ξεκίνημα, αν στο πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες. Το ματς έγινε πιο ελκυστικό χάρη στον Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος έβαλε σε μπελάδες την άμυνα της Γαλλίας.

Το πρώτο σουτ ήρθε από τον Μπρούνο Φερνάντες που ανάγκασε σε επέμβαση τον Μενιάν. Η Γαλλία είχε τις στιγμές της, αλλά πρόσεχε, κυρίως, τα μετόπισθεν και είχε... υποτονικό τον Εμπαπέ.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά. Ο Εμπαπέ προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά έδειχνε να πονάει από μία μπαλιά που χτύπησε τη μάσκα του και η Πορτογαλία, αφού πέρασε το διάστημα στο οποίο η Γαλλία πίεσε, πήρε για άλλη μια φορά τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Μενιάν, όμως, φώναξε παρών με δύο θεαματικές αποκρούσεις. Η πρώτη σε προσπάθεια του Μπρούνο Φερνάντες μετά από μια θεαματική πάσα του Κανσέλο και η δεύτερη όταν είπε «όχι» στον Βιτίνια.

Ο Ρούμπεν Ντίας απέκρουσε ως εκ θαύματος σουτ του Κόλο Μουάνι και ο Ντεσάμπ σε εκείνο το σημείο έψαξε επιπλέον λύσεις. Έβγαλε τον Γκριεζμάν από το γήπεδο, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος στο δεύτερο ημίχρονο, για να περάσει τον Ντεμπελέ, ο οποίος έδωσε πνοή στη Γαλλία, ενώ ο Καμαβινγκά είχε ένα σουτ που έφυγε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι.

Ο Μαρτίνεθ δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει μια κίνηση. Έβγαλε τους Μπρούνο Φερνάντες και Κανσέλο, περνώντας τους Σεμέδο και Κονσεϊσάο.

Προς το φινάλε δεν ρίσκαρε καμία από τις δύο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στις λιγοστές καλές φάσεις δεν άνοιξε το σκορ. Στα πέναλτι ο Φέλιξ σημάδεψε το δοκάρι, οι παίκτες της Γαλλίας ήταν αλάνθαστοι και πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1o πέναλτι Ντεμπελέ (εύστοχο)

2ο πέναλτι Ρονάλντο (εύστοχο)

3ο πέναλτι Φοφανά (εύστοχο)

4ο πέναλτι Μπερνάντο Σίλβα (εύστοχο)

5ο πέναλτι Κουντέ (εύστοχο)

6ο πέναλτι Φέλιξ (δοκάρι)

7ο πέναλτι Μπαρκολά (εύστοχο)

8ο πέναλτι Μέντες (εύστοχο)

9ο πέναλτι Ερναντές (εύστοχο)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90+2' Ρούμπεν Νέβες), Κανσέλο (75' Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119' Νούνες), Σίλβα, Φερνάντες (75' Κονσεϊσάο), Λεάο (106' Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91' Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106' Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86' Τουράμ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.