Euro 2024: Ποιοι ετοιμάζονται να σπάσουν πέντε ρεκόρ στη Γερμανία

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Euro 2024 που θα φιλοξενήσει η Γερμανία έχει αρχίσει και στην εφετινή διοργάνωση ετοιμάζονται να σπάσουν πέντε ρεκόρ.

Ποιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι έτοιμοι να μπουν στο βιβλίο της ιστορίας και τι χρειάζεται να πετύχουν στο Euro 2024;

Πέντε ρεκόρ είναι πολύ πιθανό να σπάσουν στη διάρκεια του Euro 2024. Τα δύο εξ αυτών θεωρούνται… δεδομένα, τα δύο αφορούν έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και για τα άλλα δύο… ερίζουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές.

Η ιστορία γράφεται διαρκώς και στο Euro 2024 που θα φιλοξενήσει η Γερμανία σε λίγες ημέρες πέντε ρεκόρ περιμένουν νέο κάτοχο!

Ασύλληπτος Κριστιάνο Ρονάλντο

Δύο ρεκόρ ετοιμάζεται να καταρρίψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός θα μεγαλώσει το ρεκόρ που κατέχει ήδη με τις περισσότερες συμμετοχές με Εθνική ομάδα, καθώς το Euro 2024 της Γερμανίας, θα είναι το 6ο (!) στο οποίο συμμετέχει στη μεγάλη καριέρα του.

Ο ασύλληπτος CR7 έχει ήδη γράψει το όνομα του στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση με 14 τέρματα και αν καταφέρει να σκοράρει θα μεγαλώσει το επίτευγμά του. Θα πετύχει όμως και τον απίστευτο συνδυασμό να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει συμμετάσχει σε 6 διαφορετικά Euro και έχει πετύχει γκολ σ’ όλα.

Για δύο ρεκόρ και ο Λαμίν Γιαμάλ

Έκανε αισθητή την παρουσία του εντυπωσιάζοντας με την Μπαρτσελόνα. Ο Λαμίν Γιαμάλ στα 16 του χρόνια (γεν. 2007) βρίσκεται στην προεπιλογή του Λουίς Ντε Λα Φουέντε για την Εθνική ομάδα της Ισπανίας και αν αγωνιστεί στο Euro 2024, αυτόματα θα είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ήδη ο Γιαμάλ έχει καταρρίψει ρεκόρ με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας καθώς στα προκριματικά με αντίπαλο τη Γεωργία σκόραρε και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «Ρόχα». Αν καταφέρει να σκοράρει στα γήπεδα της Γερμανίας, ο Λαμίν Γιαμάλ θα είναι ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ρεκόρ κατέχει ο Γιόχαν Βονλάντεν που είχε σκοράρει με την Εθνική Ελβετίας στο Euro 2004 σε ηλικία 18 ετών, ξεπερνώντας τότε τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο… Βενιαμίν Νάγκελσμαν


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να γράφει ιστορία ως ποδοσφαιριστής στα 39 του, αλλά ο κατά 3 χρόνια νεότερός του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, θα γράψει τη δική του ιστορία στην πρεμιέρα του Euro 2024. Στις 14 Ιουνίου και στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης κόντρα στη Σκωτία, ο 36χρονος προπονητής της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας, θα γίνει ο νεαρότερος προπονητής που καθοδηγεί Εθνική ομάδα στο Euro.

Οι 40αρηδες στο top επίπεδο

Στο Euro 2024 ρεκόρ ετοιμάζονται να «σπάσουν» και οι… 40αρηδες. Δύο ποδοσφαιριστές είναι οι μεγαλύτεροι στα ρόστερ των Εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Ο Πέπε της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας που είναι γεννημένος το 1983 (41 ετών) και ο Γκρεγκ Γκόρντον της Εθνικής ομάδας της Σκωτίας που είναι γεννημένος το 1982 (42 ετών) και αποτελεί εναλλακτική επιλογή του Άνγκους Γκαν. Αμφότεροι (ο Πέπε αναμένεται να έχει βασικό ρόλο στους Πορτογάλους) αν αγωνιστούν θα ξεπεράσουν τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγγαρίας, Γκαμπόρ Κιράλι, ο οποίος αγωνίστηκε σε ηλικία 40 ετών στο Euro 2016.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.