EURO 2024: Ποιοι είναι οι 18+1 διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στα γήπεδα της Γερμανίας

Δημήτρης Μπασμπαρέλας14 Ιουνίου 2024

Η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA έχει ήδη ανακοινώσει τους 18 διαιτητές, τις ομάδες βοηθών διαιτητών τους, καθώς και τους διαιτητές και τους υπεύθυνους υποστήριξης αγώνων, μέσω VAR, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τους 51 αγώνες στο UEFA EURO 2024. Στη λίστα, δεν υπάρχει Έλληνας ρέφερι.

Η λίστα

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των διαιτητών, που επιλέχθηκαν, να σφυρίξουν τις αναμετρήσεις στα γήπεδα της Γερμανίας (με αλφαβητική σειρά):

Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Χεσούς Γκιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)

Ιβάν Κρούζιακ (Σλοβακία)

Φράνσις Λετεσιέ (Γαλλία)

Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Φέλιξ Σβάιερ (Γερμανία)

Η προσθήκη από την Αργεντινή

Επιπλέον, με βάση τα όσα καταγράφει η UEFA και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Νοτιοαμερικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, της CONMEBOL, ένας διαιτητής από την Αργεντινή, ο Φακούντο Τέγιο, από κοινού με τους δύο βοηθούς του, θα ενταχθούν στην ευρωπαϊκή ομάδα διαιτητών στο τουρνουά της Γερμανίας. Έτσι, η CONMEBOL... δάνεισε τη συγκεκριμένη διαιτητική τριάδα και ανάλογη κίνηση αναμένεται και από την UEFA για διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

«Οι καλύτεροι...»

«Το UEFA EURO 2024 είναι η κορυφή του ποδοσφαίρου όσον αφορά τις ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, με τις καλύτερες ομάδες να αγωνίζονται και γι' αυτό επιλέξαμε τους καλύτερους διαιτητές για να διευθύνουν αυτούς τους αγώνες. Όλοι οι επιλεγμένοι διαιτητές έχουν αποδώσει σταθερά με τα υψηλότερα πρότυπα στις κορυφαίες διοργανώσεις της UEFA, καθώς και στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχουν προετοιμαστεί εξαιρετικά για να βρεθούν σε αυτή τη θέση και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη για να δείξουν την ποιότητά τους στο τελικό τουρνουά», είπε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της UEFA ο Ρομπέρτο Ροσέτι, διευθύνων σύμβουλος διαιτησίας της Ομοσπονδίας.

Στη Φρανκφούρτη και στη Λειψία

Οι ομάδες διαιτησίας σε κάθε αγώνα θα αποτελούνται από έναν διαιτητή, δύο βοηθούς διαιτητές, έναν τέταρτο διαιτητή, έναν εφεδρικό βοηθό διαιτητή στο γήπεδο και μια ομάδα τριών διαιτητών στο VAR.

Η προετοιμασία για το UEFA EURO 2024 περιελάμβανε επίσης ένα μάθημα για όλους τους διαιτητές, τους βοηθούς διαιτητές και τους διαιτητές VAR, το οποίο έγινε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στα μέσα Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, οι διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές θα έχουν το βασικό τους camp στη Φρανκφούρτη. Οι υπεύθυνοι για το VAR θα έχουν έδρα τη Λειψία, όπου κατά τη διάρκεια των αγώνων θα λειτουργούν από το Διεθνές Κέντρο Μετάδοσης.

*** πηγή φωτό: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.