Euro 2024 - Ουγγαρία Vs Ελβετία: Ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος15 Ιουνίου 2024

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Γερμανίας, η δεύτερη μέρα του Euro 2024 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με την Ουγγαρία και την Ελβετία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους (15/6, 16:00, ΕΡΤ1).

Η Ουγγαρία συμμετέχει για 3η σερί φορά σε τελική φάση Euro, προερχόμενη μάλιστα από ένα φοβερό προκριματικό γύρο. Κι αυτό γιατί ήταν αήττητη, με απολογισμό 5 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 8 παιχνίδια. Έτσι, τερμάτισε στην πρώτη θέση και πάνω από Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία και Βουλγαρία. Σημαντική συνεισφορά έχει ο Ιταλός προπονητής Μάρκο Ρόσι, ο οποίος βρίσκεται από το 2018 στον πάγκο και καθιέρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. 

Πρωταρχικός στόχος είναι να τα πάει καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις (σ.σ στο τελευταίο δεν πέρασε τον όμιλο, ενώ το 2016 έφτασε ως τους «16»). Μετράει μόλις 1 ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια της κι αυτή σε φιλικό από την Ιρλανδία. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της πάντως, επικράτησε 3-0 του Ισραήλ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αμφίβολος δίνεται και ο δυναμικός χαφ Νέγκο. 

Η Ελβετία από την άλλη δείχνει μια αξιομνημόνευτη συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού τα τελευταία 20 χρόνια μόνο μία φορά απέτυχε να περάσει σε EURO ή Μουντιάλ. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια έφτασε έως τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά αποκλείστηκε από την Ισπανία με τον ίδιο τρόπο. 

Αυτή τη φορά πάντως, η πορεία της στα προκριματικά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφού παρότι ξεκίνησε ως φαβορί στον όμιλο της, περιορίστηκε στη 2η θέση, στο -5 από την πρωτοπόρο Ρουμανία. Ακολούθησε έντονη φημολογία περί πιθανής απόλυσης του τεχνικού Μουράτ Γιακίν, ο οποίος κλείνει μία τριετία στον πάγκο της, όμως τελικά η ομοσπονδία πήρε το ρίσκο να παραμείνει ο 49χρονος κόουτς. Στο πιο πρόσφατο φιλικό, έφερε 1-1 εντός με την Αυστρία. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσούμπερ δεν κατάφερε να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και θα χάσει την πρεμιέρα. Λογικά εκτός αρχικού σχήματος θα βρεθεί και ο εξαιρετικός φορ Εμπολό, στον οποίο λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, όπως και ο χρήσιμος χαφ Ζακάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.