Euro 2024, Όμιλος Δ': Η Γαλλία είναι το φαβορί, θα το αποδείξει;

Metrosport Team14 Ιουνίου 2024

Είναι ο όμιλος του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να στεφθούν πρωταθλητές οι Γάλλοι. Η Ολλανδία αν συγκεντρωθεί μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω, η Πολωνία θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο ενώ η Αυστρία θα φροντίσει να απολαύσει τη συμμετοχή της και αν βρει πρόσφορο έδαφος θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Γαλλία: Είναι το φαβορί, θα το αποδείξει στο χορτάρι;

Φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Διαθέτει όλες τις μονάδες για να μπορέσει να βρει λύση σε κάθε δυσκολία στο χορτάρι και να φύγει από τα γήπεδα της Γερμανίας με το τρόπαιο ανά χείρας.

Έφτασε στην τελική φάση της διοργάνωσης αήττητη και μόνο η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να τις κόψει βαθμούς. Η γαλανόλευκη είχε πάρει 2-2 στην OPAP ARENA κόντρα στους Γάλλους. Ολοκλήρωσε τα προκριματικά με 29 τέρματα και μεγαλύτερη νίκη το 14-0 επί του Γιβραλτάρ.

Προπονητής: Εμπειρία και σταθερότητα είναι τα δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει βρει τα κουμπιά των παικτών του και θέλει να οδηγήσει τη Γαλλία σε μια ακόμη επιτυχία. Προτιμά το 4-3-3 ενώ ενίοτε, χρησιμοποιεί και το 4-2-3-1 ενώ διαθέτει ένα σύνολο που μεσοεπιθετικά κάποιοι θα «σκότωναν» να αποκτήσουν.

Αστέρι: Φυσικά, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι το ατού της Γαλλίας. Το ταλέντο και οι ικανότητες του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σίγουρα μετά τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του.

Το δυναμικό των Γάλλων

Τερματοφύλακες: Μάικ Μενιάν (Μίλαν), Μπρις Σαμπά (Λανς), Αλφόνς Αρεολά (Γ. Χαμ).

Αμυντικοί: Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Φερλάν Μαντί (Ρεάλ Μ.), Μπενζαμέν Παβάρ (Ίντερ), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Ζονατάν Κλος (Μαρσέιγ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μ.).

Μέσοι: Αντριάν Ραμπιό (Γιουβέντους), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μ.), Ορελιάν Τσουαμενί (Ρεάλ Μ.), Εντουαρντό Καμαβινγκά (Ρεάλ Μ.), Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σ.Ζ.), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ενγκολό Καντέ (Αλ-Ίτιχαντ).

Επιθετικοί: Μπράντλεϊ Μπαρκολά (Παρί Σ.Ζ.), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μ.), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σ.Ζ.), Μάρκους Τιράμ (Ίντερ), Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Ουσμάν Ντεμπελέ (Παρί Σ.Ζ.), Ραντάλ Κολό Μουανί (Παρί Σ.Ζ.).

Ολλανδία: Όλα εξαρτώνται από το μυαλό της

Θα επιδιώξει να διασκεδάσει και να βρεθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία των προηγούμενων ετών αλλά σίγουρα ως σύνολο δεν περνά απαρατήρητη.

Πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας όντας δεύτερη στον όμιλο και πίσω από τη Γαλλία. Βρήκε δίχτυα 17 φορές στη διάρκεια των αγώνων και τα πέντε εξ αυτών ήταν κόντρα στην Εθνική Ελλάδος.

Προπονητής: Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των «οράνιε» θέλει να οδηγήσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη διοργάνωση. Ο Ρονάλντ Κούμαν φημίζεται για την οργάνωση και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στην άμυνα. Συνηθίζει το 4-3-3ενώ έχει δοκιμάσει και το 3-4-3.

Αστέρι: Διαθέτει, ίσως, την καλύτερη αμυντική γραμμή. Έχοντας για ηγέτη τον Φαν Ντάικ θα προσπαθήσει να περιορίσει τα ατού των αντιπάλων και να αξιοποιήσει τις επιθετικές της επιλογές.

Το δυναμικό των Ολλανδών

Τερματοφύλακες: Γιούστιν Μπάιλοβ (Φέγενορντ), Μαρκ Φλέκεν (Μπρέντφορντ), Μπαρτ Φερμπρούγκεν (Μπράιτον).

Αμυντικοί: Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντάλεϊ Μπλιντ (Τζιρόνα), Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν), Στέφαν ντε Φράι (Ίντερ), Τζέρεμι Φρίμπονγκ (Λέβερκουζεν), Λουτσχαρέλ Χεερτρούιντα (Φέγενορντ), Μίκι φαν ντε Φεν (Τότεναμ), Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ).

Μέσοι: Ντενζέλ Ντάμφρις (Ίντερ), Φρένκι ντε Γιόνγκ (Μπαρτσελόνα), Ράιαν Χράφενμπερχ (Λίβερπουλ), Γιόεϊ Φέερμαν (Αϊντχόφεν), Τιγιάνι Ρέιντερς (Μίλαν), Γέρντι Σχούτεν (Αϊντχόφεν), Τέουν Κόοπμεϊνερς (Αταλάντα), Χεορχίνιο Βαϊνάλντουμ (Αλ Ετιφάκ), Χάβι Σίμονς (Λειψία).

Επιθετικοί: Στέφεν Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Μπράιν Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόντι Χάκπο (Λίβερπουλ), Ντόνιελ Μάλεν (Ντόρτμουντ), Βουτ Βέγχορστ (Χόφενχαϊμ).

Αυστρία: Να κάνει ένα βήμα παραπάνω

Θα βρεθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τέταρτη φορά και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Η κλήρωση δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για εκείνη καθώς έχει Γαλλία και Ολλανδία που φαντάζουν τα φαβορί και την Πολωνία που δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της και να φύγει με όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη από τη Γερμανία.

Τερμάτισε στη δεύτερη θέση των προκριματικών με έξι νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία ενώ εντυπωσίασε πανηγυρίζοντας δύο νίκες απέναντι στη Σουηδία.

Προπονητής: Ο Ράλφ Ράνγκνικ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Απρίλιο του 2022 και έκτοτε, μετρά 12 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ποντάρει στην καλή άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Χρησιμοποιεί το 4-2-3-1 ενώ δοκιμάζει και το 4-4-2.

Αστέρι: Ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ αποτελεί έναν από τους έμπειρους παίκτες της Αυστρίας και ένα πολύτιμο γρανάζι για τον προπονητή του. Θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το δυναμικό των Αυστριακών

Τερματοφύλακες: Νίκλας Χεντλ (Ραπίντ Βιέννης), Τομπίας Λαβάλ (ΛΑΣΚ), Χάιντς Λίντνερ (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Πάτρικ Πεντς (Μπρόντμπι).

Αμυντικοί: Φλάβιους Ντάνιλιουτς (Ζάλτσμπουργκ), Κέβιν Ντάνσο (Λανς), Στέφαν Λάινερ (Γκλάντμπαχ), Φίλιπ Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Φίλιπ Εμβενέ (Μάιντς), Στέφαν Πος (Μπολόνια), Λέοπολντ Κουέρφελντ (Ραπίντ Βιέννης), Γκέρνοτ Τράουνερ (Φέγενορντ), Μαξιμίλιαν Βέμπερ (Γκλάντμπαχ).

Μέσοι: Τιρνό Μπάλο (Βόλφσμπεργκερ), Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ (Λειψία), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χοφενχάιμ), Μάρκο Γκριλ (Ραπίντ Βιέννης), Φλόριαν Κάιντς (Κολωνία), Κόνραντ Λάιμερ (Μπάγερν Μονάχου), Αλεξάντερ Πρας (Στουρμ Γκρατς), Μαρσέλ Ζάμπιτσερ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Ρομάνο Σμιντ (Βέρντερ Βρέμης), Ματίας Ζάιντλ (Ραπίντ Βιέννης), Νικόλας Ζάιβαλντ (Λειψία), Πάτρικ Βίμερ (Βόλφσμπουργκ).

Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Ίντερ), Μαξιμίλιαν Έντρουπ (Χάρτμπεργκ), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ), Αντρέας Βάιμαν (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον).

Πολωνία: Θα μπορέσει να προκριθεί;

Θα επιδιώξει να κάνει ό,τι δεν έκανε στις προηγούμενες συμμετοχές της και να διασκεδάσει το κοινό της. Θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για να βρεθεί στην επόμενη φάση αλλά έχοντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη σύνθεση της όλα είναι πιθανά. Πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης κερδίζοντας την Ουαλία στα πέναλτι.

Προπονητής: Ο Μίχαλ Προμπιέρζ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος. Είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Άρη τη σεζόν 2011-2012. Θα προσπαθήσει να διαχειριστεί σωστά το υλικό του και να οδηγήσει την Πολωνία στο βήμα παραπάνω. 

Αστέρι: Φυσικά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι το μεγάλο αστέρι των Πολωνών. Οι επιθετικές του ικανότητες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ο έμπειρος επιθετικός θα επιδιώξει να οδηγήσει τη χώρα του ακόμη περισσότερο.

Το δυναμικό των Πολωνών

Τερματοφύλακες: Βόιτσεχ Σέζνι (Γιουβέντους), Λούκας Σκουρόπσκι (Μπολόνια), Μάρτσιν Μπούλκα (Νις).

Αμυντικοί: Γιάκουμπ Κίβιορ (Άρσεναλ), Πάβελ Μποτσνιέβιτς (Χέρενφεεν), Πάβελ Νταβίντοβιτς (Ελλάς Βερόνα), Μπαρτόζ Σάλαμον (Λεχ Πόζναν), Γιαν Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Σεμπάστιαν Βαλούκιεβιτς (Έμπολι), Μπαρτόζ Μπερεζίνσκι (Έμπολι), Τιμοτέους Πούχατς (Καϊσερσλάουτερν).

Μέσοι: Νικόλα Ζαλέφσκι (Ρόμα), Πρζέμισλάφ Φρανκόβσκι (Λανς), Μίχαλ Σκόρας (Κλαμπ Μπριζ), Μπάρτος Σλις (Ατλάντα Γιουνάιτεντ), Τάρας Ρομάντσουκ (Γιαγκελόνια), Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Γιάκουμπ Πιοτρόφσκι (Λουντογκόρετς), Γιάκουμπ Μόντερ (Μπράιτον), Πιότρ Ζιελίνσκι (Νάπολι), Σεμπάστιαν Σιμάνσκι (Φενέρμπαχτσε), Κάτσπερ Ουρμπάνσκι (Μπολόνια), Καμίλ Γκροσίτσκι (Πόγκον Στσέτσιν).

Επιθετικοί: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα), Άνταμ Μπούκσα (Αντάλιασπορ), Κάρολ Σφιντέρσκι (Ελλάς Βερόνα), Κρζίστοφ Πιόντεκ (Μπασακσεχίρ).

Το πρόγραμμα των αγώνων των Δ’ ομίλου

1η αγωνιστική 16/6

Κυριακή 16/6: Πολωνία-Ολλανδία 16:00 (ΕΡΤ1)

Δευτέρα 17/6: Αυστρία-Γαλλία 22:00 (ΕΡΤ1)

2η αγωνιστική- 21/6

Πολωνία- Αυστρία 19:00 (ΕΡΤ1)

Ολλανδία- Γαλλία 22:00 (ΕΡΤ1)

3η αγωνιστική –25/6

Ολλανδία- Αυστρία 19:00 (ΕΡΤ3)

Γαλλία- Πολωνία 19:00 (ΕΡΤ1)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.