Euro 2024: Όλμο και Μερίνο ξέραναν τη Γερμανία και έστειλαν την Ισπανία στα ημιτελικά

Δημήτρης Καλαϊτζής05 Ιουλίου 2024

Με τη διαιτησία να τα κάνει μαντάρα και η Ισπανία έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, οι ''φούριας ρόχας'' επικράτησαν 2-1 της οικοδέσποινας Γερμανίας και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Γαλλία. Απέτυχαν για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση τα ''πάντσερ''!


Πρώτη τελική για την Ισπανία πριν συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο λεπτό, με τους παίκτες των ''φούριας ρόχας'' να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα, ο Μοράτα να βρίσκει τον Πέδρι και ο τελευταίος να κάνει το σουτ και τον Νόιερ να πέφτει σωστά στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα, η Ισπανία έχασε με τραυματισμό τον Πέδρι, ο οποίος δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Κρόος που γλίτωσε την κίτρινη κάρτα. 

Στο 15ο λεπτό η Ισπανία έχασε μία ακόμα ευκαιρία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, απείλησε ξανά με το σουτ του Ρουίθ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια της Γερμανίας. Ο Γκουντογάν βρήκε με θαυμάσια διαγώνια μπαλιά τον Κίμιχ στα δεξιά, εκείνος έκανε τη σέντρα, με τον Χάβερτς να σηκώνεται πιο ψηλά απ΄ όλους όμως η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Σιμόν.

Στο 35ο λεπτό οι οικοδεσπότες σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Τα βρήκε με μακρινό γέμισμα τον Χάβερτς και ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ δεν έπιασε γεμάτα το σουτ και ο Σιμόν δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν σειρά των Ισπανών να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Όλμο εξαπέλυσε δυνατό σουτ και ο πορτιέρε της Γερμανίας απέκρουσε σωτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ισπανία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Μοράτα με ωραία ενέργεια άδειασε τον Τα έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Και στο 52΄ οι ''φούριας ρούχας'' ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Γιαμάλ βρήκε τον Όλμο, ο οποίος εκτέλεσε τον Νόιερ και έβαλε σε θέση οδηγού την Ισπανία.

Στο 77ο λεπτό τα ''πάντσερ'' έχασαν ασύλληπτη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1, με τον Βιρτς να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Φίλκρουγκ να κάνει το σουτ στην κίνηση, για να στείλει την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού.


Πέντε λεπτά μετά, οι οικοδεσπότες έχασαν μία ακόμα τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 1-1, όταν μετά από τραγικό λάθος του Σιμόν, ο Χάβερτς προσπάθησε να κρεμάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

Η πίεση των Γερμανών απέδωσε καρπούς στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μίτελσταντ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά, αυτή έφτασε στον Βιρτς, ο οποίος με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Ο νεοεισελθών Μίλερ λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας στο φινάλε του αγώνα, όμως αστόχησε από κοντινή θέση και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Πάντως, οι Ισπανοί φωνάζουν νωρίτερα για καθαρό φάουλ που δεν τους δόθηκε έξω από την περιοχή και το γεγονός ότι χαρίστηκε και πάλι κάρτα στον Κρόος. 

Στο έξτρα ημίωρο η πρώτη φάση ανήκε στην Ισπανία με τον Οριαθάμπαλ να επιχειρεί το σουτ και η μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω στο 104΄. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Γερμανία απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Βιρτς έκανε διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθερτο δοκάρι του Σιμόν. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης δεν δόθηκε πεντακάθρο πέναλτι στη Γερμανία, ύστερα από σουτ του Μουσιάλα και χέρι του Κουκουρέγια, αλλά Τέιλορ και VAR τα έκαναν και πάλι μαντάρα. 

Στο 117΄ Ο Φίλκρουγκ προσπάθησε με πανέξυπνη κεφαλιά να νικήσει τον Σιμόν, με τον γκολκίπερ της Ισπανίας να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει. 

Ασύλληπτο φινάλε, με την Ισπανία να βρίσκει το δεύτερο γκολ στο 119'! Ύστερα από τρομερή σέντρα του Όλμο από τα αριστερά, ο Μερίνο έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2. 

Στο 123΄ η Γερμανία έφτασε μια ανάσα από το 2-2 αλλά η κεφαλιά του Φίλκρουγκ πέρασε άουτ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, με την Ισπανία να μένει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καρβαχάλ.    

Οι συνθέσεις:

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102΄ Χοσέλου), Γιαμάλ (63΄ Φεράν Τόρες), Πέδρι (8΄ Όλμο), Γουίλιαμς (80΄ Μερίνο), Μοράτα (80΄Οριαθάμπαλ).

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ,Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελστετ), Τσαν (46΄ Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκουντογάν (57΄ Φίλκρουγκ, Σανέ (46΄ Σανέ), Χάβερτς (91΄ Άντον).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.