Euro 2024-Ολλανδία VS Τουρκία: Ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης

Metrosport Team06 Ιουλίου 2024

Η Ολλανδία και η Τουρκία κοντράρονται, στην προημιτελική φάση του Euro 2024, με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ολλανδία επιβεβαίωσε πολύ εύκολα τον τίτλο του φαβορί κόντρα στους Ρουμάνους και επικράτησε με σκορ 3-0, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Πρώτη φορά μετά το 2000 περνάει από ματς νοκ άουτ στην κανονική του διάρκεια, τότε είχε επικρατήσει με 6-1 της Γιουγκοσλαβίας. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, σκοράροντας μόλις στο 20' με τον Χάκπο. Ο οποίος είναι μόλις ο τρίτος Ολλανδός που σκοράρει 3+ γκολ σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις (Μουντιάλ 22, Euro 24), μετά τους Ρεπ (Μουντιάλ 1974, '78) και τον θρυλικό Μπέργκαμπ (Euro 1992, Μουντιάλ '94 & '98). 

Η ομάδα του Κούμαν πάντως δεν σταμάτησε εκεί, μπορώντας να σκοράρει και άλλα γκολ, ωστόσο αυτά ήρθαν στο φινάλε (82', 92'), με τον Μάλεν που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Κούμαν δήλωσε πως αυτή η εξαιρετική εμφάνιση, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και πλέον με την Τουρκία δεν έχει περιθώρια να παρουσιάσει κατώτερη εικόνα. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε στα 2/3 ματς του ομίλου (4-3-3 με Αυστρία), αλλά και σε αυτό κόντρα στη Ρουμανία, στο ίδιο σχήμα θα κατασταλάξει και τώρα. Ο εξτρέμ Μπερχβάιν ήταν το νέο πρόσωπο κόντρα στους Βαλκάνιους, ωστόσο ο Μάλεν που πέρασε ως αλλαγή σκόραρε δύο φορές και φαίνεται να κερδίζει τη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η Τουρκία από την άλλη υπέφερε αρκετά από την Αυστρία, ωστόσο από τη θέση του μεγάλου αουτσάιντερ κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να επικρατήσει με 2-1. Φτάνει στα προημιτελικά για τρίτη φορά σε Euro (2000, 2008), και τέταρτη συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις (2002 Μουντιάλ). Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της θα περίμενε τέτοια εκκίνηση στο ματς, αφού μόλις στα 57 δευτερόλεπτα και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας, ο Ντεμιράλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Ήταν το πιο γρήγορο γκολ σε Euro στη νοκ άουτ φάση, ενώ η Τουρκία κρατάει και το ανάλογο ρεκόρ στο Μουντιάλ, με τον Σουκούρ (11'') το 2002 στον μικρό τελικό με την Κορέα. Δέχτηκε έντονη πίεση στη συνέχεια, αλλά η επίθεση των Αυστριακών ήταν αρκετά άστοχη, γεγονός που η Τουρκία τιμώρησε στο 59', πάλι από κόρνερ και πάλι με τον Ντεμιράλ. Από εκεί και πέρα πάντως δεν κατάφερε να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της, επιτρέποντας τη μείωση στο 66', ενώ στο 94' χρειάστηκε σπουδαία επέμβαση του γκολκίπερ Γκουνιόκ. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντεμιράλ πέρα από τα δύο γκολ, είχε και 17 επεμβάσεις, οι περισσότερες σε ματς στο φετινό Euro. Ωστόσο, ο παίκτης της Αλ Αχλί στον πανηγυρισμό του έκανε το σήμα των «γκρίζων λύκων» και η UEFA του επέβαλλε, ποινή δύο αγωνιστικών. Ο Ακαϊντίν που εξέτισε, θα πάρει τη θέση του. Κάρτες συμπλήρωσαν επίσης οι μέσοι Κοκτσού και Γιουκσέκ, αλλά από την άλλη εξέτισε και επιστρέφει ο αρχηγός Τσαλχάνογλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.