Euro 2024: Ολλανδία VS Αγγλία με φόντο το Βερολίνο

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κυριακής αναμένεται να βρει απόψε κάτοχο, με τις Ολλανδία και Αγγλία να μονομαχούν για να το κερδίσουν. Η τυπικά γηπεδούχος Ολλανδία για να φτάσει μέχρι εδώ, πέρασε ως μία από τις καλύτερες «τρίτες» από τον όμιλο, κερδίζοντας δύσκολα και με ανατροπή την Πολωνία, φέρνοντας ισοπαλία χωρίς γκολ με την Γαλλία και χάνοντας 3-2 από την Αυστρία. 

Στην φάση των «16» είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ρουμανία (3-0), ενώ στα προημιτελικά κέρδισε δύσκολα και με ανατροπή την Τουρκία (2-1). Στο παρελθόν έχει κατακτήσει το Euro το 1988, κερδίζοντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 2-0 στο Μόναχο και με τέρματα των Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ρόναλντ Κούμαν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η Αγγλία από την άλλη δεν εντυπωσίασε ωστόσο πέρασε πρώτη από τον όμιλο, κερδίζοντας την Σερβία και φέρνοντας ισοπαλίες με Δανία και Σλοβενία. Έπειτα στην φάση των «16» χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Σλοβακία, ενώ στα προημιτελικά χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Ελβετία. Στο παρελθόν δεν έχει κατακτήσει ποτέ Euro, μετρώντας έναν χαμένο τελικό στην προηγούμενη διοργάνωση, στο «Γουέμπλεϊ» από την Ιταλία, στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο στόπερ Γκουεχί εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται στο βασικό σχήμα κι έτσι δεν αποκλείεται ο κόουτς Σάουθγκεϊτ να παίξει και πάλι με τριάδα στην άμυνα.

Η μεταξύ τους παράδοση

Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Αγγλία και Ολλανδία, οι οποίες έχουν αναμετρηθεί 22 φορές στο παρελθόν, σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια και η προϊστορία λέει 7 νίκες Ολλανδία, 6 νίκες Αγγλία και 9 ισοπαλίες. Τελευταία τους συνάντηση ο ημιτελικός του Nations League το 2019 επί πορτογαλικού εδάφους, τον οποίο κέρδισε η Ολλανδία με σκορ 3-1 στην παράταση. Σε επίπεδο Euro συναντήθηκαν άλλες 2 φορές.

Στην φάση των ομίλων του 1988 στο Ντίσελντορφ, η Ολλανδία επικράτησε 3-1 της Αγγλίας με χατ – τρικ του Φαν Μπάστεν, ενώ ο Ρόμπσον είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Άγγλους. Η Ολλανδία έπειτα κατέκτησε και το τρόπαιο.

Οκτώ χρόνια αργότερα το 1996 και πάλι στην φάση των ομίλων, η Αγγλία «πήρε το αίμα της πίσω» κερδίζοντας 4-1 στο Γουέμπλεϊ, χάρη σε δύο γκολ του Σίρερ και δύο γκολ του Σέριγχαμ, ενώ είχε μειώσει ο Πάτρικ Κλάιφερτ για τους «οράνιε».

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4-2-3-1): Φερμπρούκεν – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ – Ράιντερς, Σχούτεν – Μπεργκβάιν, Σίμονς, Χάκπο - Ντεπάι

ΑΓΓΛΙΑ (3-4-2-1): Πίκφορντ – Γουόκερς, Στόουνς, Γκουεχί – Σάκα, Μάινο, Ράις, Σο – Μπέλιγχαμ, Φόντεν – Κέιν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Τσβάγιερ (Γερμανία)

ΩΡΑ: 22:00

TV: ΕΡΤ1

ΓΗΠΕΔΟ: BVB Stadion Dortmund (81.365)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.