Euro 2024-Ολλανδία Vs Αγγλία: Πολύ σκληρές για να πεθάνουν

Κωστής Παναγιώτου09 Ιουλίου 2024

Ολλανδία και Αγγλία κοντράρονται στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024 (10/10, 22:00, ΕΡΤ 1), με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, οποίος θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Οι δύο ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στους «4» της διοργάνωσης, με αγχωτικό τρόπο, καθώς οι «οράνιε» βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στους Τούρκους, αλλά έκαναν την ολική ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά, ενώ τα «τρία λιοντάρια» έσπασαν την κατάρα των πέναλτι, απέναντι στην Ελβετία, πανηγυρίζοντας την πρόκριση.

Χάκπο και Μπέλιγχαμ τις οδηγούν

Οι Ολλανδοί στους ομίλους δεν μάγεψαν με τις εμφανίσεις τους, αλλά κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Στους «16» η Ρουμανία αποδείχθηκε εύκολο εμπόδιο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την Τουρκία, η οποία τους έβαλε δύσκολα, αλλά εν τελεί η ομάδα του Κούμαν βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς και να προκριθεί εκείνη στα ημιτελικά.

Στη, μέχρι τώρα, πορεία των Ολλανδών ο Κόντι Χάκπο είναι ο ηγέτης της ομάδας, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να έχει τρία γκολ και μία ασίστ. Ο 25χρονος είναι ο κορυφαίος δημιουργός των «οράνιε» με 1.77 xA συνολικά, έχοντας δημιουργήσει 4 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, την κορυφαία επίδοση στο στρατόπεδο της Ολλανδίας.

Η Ολλανδία όσο προχωράει η διοργάνωση βελτιώνεται και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση με την Τουρκία, με τους παίκτες του Κούμαν να μένουν πιστή στο πλάνο, βρίσκοντας τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι τούμπα σε έξι λεπτά.

Στο άλλο στρατόπεδο, ο προβληματισμός για τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις της Αγγλίας αρχίζει να σβήνει, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να καταφέρνει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να φτάνει στα ημιτελικά του Euro 2024.

Η προβληματική εικόνα των Άγγλων φανερώνεται και από την τραγική επίδοση που έχουν στη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών, καθώς έχουν μόλις 9, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάτω από ομάδες όπως η Ουγγαρία (10) και η Κροατία (10), οι οποίες έμειναν εκτός διοργάνωσης από τη φάση των ομίλων.

Ωστόσο, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, οποίος δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα στάνταρ των επιδόσεων που είχε με τη Ρεάλ, είναι ο παίκτης που οδηγεί την Αγγλία, με ορόσημο, μέχρι στιγμής, το απίθανο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σλοβακία.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο δεύτερος πιο απειλητικός παίκτη των Άγγλων, με 0.61 xG συνολικά, με τον Χάρι Κέιν να είναι ο μοναδικός που τον ξεπερνάει. Παράλληλα, είναι ο κορυφαίος δημιουργός, με 0.56 xA συνολικά, ενώ με 2.8 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά αγώνα, είναι και ο κορυφαίος ντριμπλέρ των «τριών λιονταριών».

Οι δυο ομάδες έχουν αποδείξει στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ότι είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν και ο αγώνας αναμένεται να κριθεί στην κόψη του ξυραφιού.

Photo credits: EURO2024/X

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.