EURO 2024: Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές (vids)

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Όταν ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έπεισε τη διοίκηση, να φέρει τον νεαρό τότε 18χρονο, Κριστιάνο Ρονάλντο, από την πορτογαλική Σπόρτινγκ δικαιώθηκε 100% της 100% στην επιλογή που έκανε και τη θα ακολουθούσε στην καριέρα του πορτογάλου σούπερ σταρ.

Στο τρέχον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία, σε αντίθεση με το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου ο προπονητής Φερνάντο Σάντος, προς έκπληξη όλου του πλανήτη, τον άφησε στον πάγκο στη φάση των 16, ο Ρονάλντο έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε σε έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. , χάρη στον αγώνα με την Τσεχία.

Εκτός από το ότι σημειώνει τα ποδοσφαιρικά του ρεκόρ, ο Ρονάλντο ηγείται στα αθλητικά κέρδη και στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο EURO 2024.

Το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ, που πλήρωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 18χρονο Ρονάλντο, ήταν ρεκόρ για τον σύλλογο εκείνη την εποχή. Ωστόσο, σήμερα είναι ένα απλό κλάσμα, σε σύγκριση με τα ποσά, που κερδίζει ο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ, που αγωνίζεται πια στη Σαουδική Αραβία, θα κερδίσει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του συμβολαίου του με την Αλ Νασρ.

Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο EURO είναι ο Γάλλος αστέρας, Κιλιάν Μπαπέ ακολουθούμενος από τον Βέλγο, Κέβιν Ντε Μπρόινε στην τρίτη θέση, τον Άγγλο, Χάρι Κέιν, στην τέταρτη και τον Πολωνό, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στην πέμπτη.

Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στο EURO 2024 (κέρδη σε δολάρια):

  • Κριστιάνο Ρονάλντο: 260 εκατομμύρια δολάρια Εθνική ομάδα: Πορτογαλία
  • Κιλιάν Μπαπέ: 110 εκατομμύρια δολάρια Εθνική ομάδα: Γαλλία
  • Κέβιν Ντε Μπρόινε: 39 εκατομμύρια δολάρια Εθνική ομάδα: Βέλγιο
  • Χάρι Κέιν: Κέρδη: 36 εκατομμύρια δολάρια Εθνική ομάδα: Αγγλία
  • Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 34 εκατομμύρια δολάρια Εθνική ομάδα: Πολωνία

Επιμέλεια: Χριστόφορος Μανδαρής 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.