Euro 2024: Οι Κροάτες ψάχνουν τη... σωτηρία κόντρα στους Ιταλούς

Metrosport Team24 Ιουνίου 2024

Η Κροατία παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά κόντρα στην Ιταλία, προκειμένου να συνεχίσει να δίνει το παρόν στα γήπεδα της Γερμανίας. Στοιχείο που μπορεί να την ανακουφίζει πριν τη σέντρα, το καλό σερί του παρελθόντος που έχει χτίσει κόντρα στην «Σκουάντρα Ατζούρα», που δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει ποτέ.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το βράδυ της Δευτέρας (24/06, 22:00, ΕΡΤ1) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024, μια μονομαχία κρίσιμη για το μέλλον αμφότερων στη διοργάνωση. 

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο χωρών σε μεγάλο τουρνουά. Οι δύο προηγούμενες ήταν σε όμιλο, με την Κροατία να κερδίζει 2-1 στο Μουντιάλ του 2002 και τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 στο Euro 2012.

Σημαντικότερο όλων, το ότι η Κροατία είναι αήττητη στις οκτώ φορές που έχει αντιμετωπίσει την Ιταλία (τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες).

Μάλιστα, αυτή θα είναι η 5η φορά που η Κροατία αντιμετωπίζει σε Euro την κάτοχο του τροπαίου. Οι Κροάτες νίκησαν 3-0 τη Δανία το 1996, έφεραν 2-2 με τη Γαλλία το 2004, έχασαν 1-0 από την Ισπανία το 2012 και νίκησαν 2-1 τους Ισπανούς το 2016.

Η Κροατία δεν έχει νίκη στο Euro και δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς νίκη σε τουρνουά από το Μουντιάλ του 2006, όταν αποχώρησε με δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Οι Κροάτες έχουν νικήσει στο 3ο παιχνίδι στον όμιλο σε τρία από τα τελευταία τέσσερα μεγάλα τουρνουά, με την εξαίρεση να είναι η ήττα με 1-3 από το Μεξικό στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.