Ο Ζίβκοβιτς στη σκιά των αστέρων...ήταν ο κορυφαίος της Σερβίας

Κωστής Παναγιώτου21 Ιουνίου 2024

Η Σερβία πήρε χρυσό βαθμό κόντρα στη Σλοβενία και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024, με τον Γιόβιτς να είναι το πρόσωπο του αγώνα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να είναι ο κορυφαίος παίκτης των Σέρβων και από τους καλύτερους της αναμέτρησης.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια γεμάτη εμφάνιση κόντρα στους Σλοβένους, σημειώνοντας μερικές εντυπωσιακές επιδόσεις, ενώ παράλληλα ήταν κορυφαίος δημιουργός της αναμέτρησης.


Οι επιδόσεις του Ζίβκοβιτς

Παρακολουθώντας κανείς τον αγώνα της Σερβίας με τη Σλοβενία, για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου, μπορούσε εύκολα να παρατηρήσει τον διαφορετικό ρόλο που είχε ο Ζίβκοβιτς, σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει από αυτόν στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ο 27χρονος Σέρβος είχε την κορυφαία αξιολόγηση από πλευράς Σερβίας, με 7.7, σύμφωνα με το SofaScore, ενώ ο μοναδικός που είχε καλύτερη βαθμολογία από εκείνον ήταν ο σκόρερ της Σλοβενίας, Ζαν Κάρνιτσνικ, με 7.8.

Επίσης, ο Ζίβκοβιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 0.61 xA, δημιουργώντας τις 2 από τις 3 μεγάλες ευκαιρίες της Σερβίας, με αποτέλεσμα να είναι ο κορυφαίος δημιουργός του αγώνα, με τον Ντούσαν Τάντιτς να ακολουθεί με 0.46 xA. 

Αλλά οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Ζίβκοβιτς δεν σταματούν, καθώς στα 82 λεπτά που αγωνίστηκε είχε μόλις τρεις λάθος πάσες, έχοντας 41/44 πάσες (93%), 4/7 επιτυχημένες σέντρες2/2 μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ οι 3 πάσες-κλειδιά που είχε στο ματς ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση του ματς μαζί με τους Ίλιτς και Τάντιτς, με τον Σπόραρ του Παναθηναϊκού να ολοκληρώνει τον αγώνα με 4 πάσες-κλειδιά.

Οι επιδόσεις του Αντρίγια Ζίβκοβιτς απέναντι στη Σλοβενία:

Ενέργειες με τη μπάλα

70

Πάσες

41/44 (93%)

Πάσες-κλειδιά

2

Σέντρες

4/7

Μακρινές μεταβιβάσεις

2/2

xA

0.61

Τελικές

0

Ντρίμπλες

2/4

Κερδισμένες μονομαχίες

3/7

Στη σκιά των μεγάλων αστέρων της Σερβίας

Η Σερβία στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει έρθει με μεγάλες βλέψεις, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο ταλαντούχα ρόστερ των τελευταίων ετών της χώρας, με τους Βλάχοβιτς (Γιουβένους), Μίτροβιτς (Αλ Χιλάλ), Τάντιτς (Φενέρμπαχτε), Γιόβιτς (Μίλαν), Κόστιτς (Γιουβέντους, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Αλ Χιλάλ) και Γκούντελι (Σεβίλλη) να ξεχωρίζουν.

Πάντα τα μεγάλα ονόματα τραβάνε τα φώτα πάνω τους, με αποτέλεσμα ποδοσφαιριστές όπως ο Ζίβκοβιτς να βρίσκονται στη σκιά τους. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο παιχνιδιού του εξτρέμ του ΠΑΟΚ, οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με τη Σλοβενία χωρίς να επιχειρήσει ούτε μια τελική.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τη σεζόν, που μας πέρασε, ήταν δεύτερος σε τελικές ανά αγώνα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, με 1.3, ενώ στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, μέχρι στιγμής, στο Euro 2024 δεν έχει επιχειρήσει ακόμη να σουτάρει.

Παρόλα αυτά, ο 27χρονος Σέρβος κατάφερε σε ένα κομβικό παιχνίδι για την Εθνική του να βγει μπροστά και να είναι ο κορυφαίος παίκτης της Σερβίας, σημειώνοντας ορισμένες εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.