Euro 2024: Ο Ντένις Μαν έβαλε το όνομά του δίπλα στον Χάτζι

Κωστής Παναγιώτου17 Ιουνίου 2024

Η Ρουμανία ήταν εντυπωσιακή και αποτελεσματική, στην πρεμιέρα της στο Euro 2024, επικρατώντας με 3-0 επί της Ουκρανίας, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Στάντσιου, Μάριν και Ντράγκους ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Άνχελ Ιορντανέσκου, αλλά ο ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία για τους Βαλκάνιους είναι ο Ντένις Μαν, οποίος έβαλε το όνομά του δίπλα στον θρύλο της Ρουμανίας, Γκιόργκι Χάτζι.

O εξτρέμ της Πάρμα, με τις δύο ασίστ που μοίρασε στον αγώνα με τους Ουκρανούς, έγινε ο πρώτος Ρουμάνος παίκτης με 2+ ασίστ σε ένα παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης, μετά από τον Γκιόργκι Χάτζι απέναντι στην Κολομβία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.

Μάλιστα, ο Μαν με τις δύο ασίστ που μοίρασε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Euro 2024 που μοιράζει δύο τελικές πάσες. Επίσης, η επίδοση 0.64 xA, τον τοποθετεί στην τρίτη θέση των κορυφαίων δημιουργών της φετινής διοργάνωσης. 

Πρώτος, μέχρι στιγμής, είναι ο Έρικ Γιάνζα της Σλοβενίας με 0.82 xA, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Έρικσεν της Δανίας με 0.73 xA, τρίτος, όπως αναφέραμε ο Ντένις Μαν, ακολουθεί Βίκτορ Κρίστιανσεν της Δανίας με 0.62 xA και την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο Σόμποσλαϊ της Ουγγαρίας με 0.59 xA.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.