EURO 2024: Ο «μαέστρος» Ντε λα Φουέντε και οι 4 τίτλοι!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας15 Ιουλίου 2024

Ο «μαέστρος» Ντε λα Φουέντε και οι 4 τίτλοι, αλλά και συνάμα το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων... Χαρά ανείπωτη για την τεράστια επιτυχία και από την άλλη; Πίκρα ξανά... Η Αγγλία έχασε πάλι την ευκαιρία. Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της, με τους Ίβηρες να επικρατούν με 2-1 της Αγγλίας, στον μεγάλο τελικό του EURO 2024. Πέραν του ότι ο Ισπανός τεχνικός, Λουίς Ντε λα Φουέντε, κατάφερε να κάνει την εθνική του πολυνίκη του θεσμού, ο ίδιος έσπασε ρεκόρ έχοντας γίνει ο πρώτος ομοσπονδιακός, που κατακτά το τρόπαιο σε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Ο Λουίς Ντε λα Φουέντε ανέλαβε την ομάδα Κ19 της Ισπανίας το 2013 και την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του EURO U19 δύο χρόνια ύστερα, με μια ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι Ρόδρι και Μικέλ Μερίνο. Στη συνέχεια, ανέλαβε την Κ21, το 2018, παίρνοντας το EURO U21 ένα χρόνο αργότερα, πριν αποχωρήσει για να ηγηθεί της μεγάλης ομάδας της Φούρια Ρόχα. 

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος... Είμαστε μια πραγματική ομάδα, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Γίνομαι περήφανος γι' αυτούς κάθε μέρα που περνάει. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη από όλη την Ισπανία», είπε μετά από το φινάλε του μεγάλου τελικού ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας...

Κέρδισε τα αποδυτήρια

Συγκλονιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ρεπορτάζ της Marca. «Πριν από έναν χρόνο, ο Λουίς Ντε λα Φουέντε βρέθηκε παγιδευμένος σε έναν κυκλώνα, που παραλίγο να τον... πάρει μακριά. Αποφάσισε να δεχτεί το λάθος του και να ζητήσει συγχώρεση, κάτι που δεν έχει δει σχεδόν ποτέ στην Ισπανία. Και για πολλούς δεν ήταν αρκετό. Ήθελαν τη θυσία του. Ωστόσο, ο άνθρωπος από τη Ριόχα, ένας άνθρωπος με πίστη, ήθελε να πολεμήσει. Είχε ένα πλεονέκτημα: τη ριζική υποστήριξη των αποδυτηρίων. Σήμερα... ο Ντε λα Φουέντε είναι μέρος της ιστορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο βασικό άρθρο της έγκυρης και πασίγνωστης ισπανικής ιστοσελίδας. 

«Η αποφασιστικότητά του να φτιάξει μια ομάδα περισσότερο από μια ομάδα, στην κυριολεξία μία οικογένεια, έχει τελειώσει με την Ισπανία να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και έχει γράψει το όνομά του δίπλα σε αυτούς από τους τρεις θρύλους, που έφεραν το Euro στην Ισπανία πριν... 

  • Τους Χοσέ Βιγιαλόνγκα (1964), Λουίς Αραγονές (2008) και Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (2012). Όλοι τους, Ισπανοί, έτσι;

Μερικοί από τους παίκτες, που είχε υπό την επίβλεψή του ήταν οι Φαμπιάν Ρουίθ, Ντάνι Όλμο και Μικέλ Ογιαρθάμπαλ. H Ομοσπονδία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ίβηρα τεχνικό, ο οποίος νίκησε και στον τελικό του UEFA Nations League, το καλοκαίρι του 2023.


  • photo credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.