Euro 2024: Ο Κόστα ήταν συγκλονιστικός και λύτρωσε τον Κριστιάνο στα πέναλτι

Κωστής Παναγιώτου02 Ιουλίου 2024

Για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε γκολ, αλλά είχε πολλές συγκινήσεις, με τον "κέρβερο" Ντιόγκο Κόστα να αποκρούει τρία σερί πέναλτι και να στέλνει την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Euro 2024, αφήνοντάς εκτός συνέχειας τη μαχητική Σλοβενία (0-0 κ.δ., 3-0 π.).

Οι Πορτογάλοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Σλοβένους και στον Όμπλακ, αλλά στο τέλος ο Κόστα ύψωσε τοίχος στη διαδικασία πέναλτι και με τρεις συνεχόμενες αποκρούεις λύτρωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οποίος στην παράταση δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Σλοβενίας από την άσπρη βούλα.

Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους "τρικολόρ" να αποκλείουν νωρίτερα το Βέλγιο, με 1-0.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι Πορτογάλοι με όπλο τη πίεση ψηλά, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έκλεισαν τη Σλοβενία στα καρέ της, αλλά χωρίς να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι Σλοβένοι κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, ενώ μπόρεσαν με μεγαλύτερη άνεση να κυκλοφορήσουν, χωρίς όμως να απειλήσουν τον Ντιόγκο Κόστα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου η Πορτογαλία έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λεάο με ωραία ενέργεια βρήκε τον Παλίνια λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Όμπλακ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ίβηρες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Ζοάο Κανσέλο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του, από τα δεξιά.

Στο 61ο λεπτό ο Σέσκο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και πέρασε τον Πέπε, αλλά όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ντιόγκο Κόστα δεν είχε τη ψυχραιμία να πλασάρει σωστά, πετώντας μια τεράστια ευκαιρία για τους Σλοβένους να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Στο 89' ο Ντιόγκο Ζότα με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά το σουτ του Πορτογάλου επιθετικού, από πλάγια θέση, δεν ήταν τόσο καλό, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του 90λεπτου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, με το σκορ στο 0-0.

Στο φινάλε του πρώτου 15λεπτου της παράτασης ο Ζότα, με ατομική ενέργεια, μπήκε μέσα στην περιοχή και μετά από μαρκάρισμα του Ντρούκσιτς, ο Ορσάτο έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κριστιάνο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Όμπλακ, με εξαιρετική απόκρουση, του είπε "όχι".

Στο 115', μετά από τραγικό λάθος του Πέπε, ο Σέσκο βγήκε μόνος του απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα, αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν στην εστία του, αποκρούοντας το σουτ με το αριστερό του πόδι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ο Κόστα απέκρουσε το πέναλτι του Ίλιτσιτς, 0-0

Ο Κριστιάνο έκανε το 1-0 για την Πορτογαλία

Δεύτερη συνεχόμενη απόκρουση για τον Κόστα

Ο Φερνάντες ευστοχεί και 2-0 η Πορτογαλία

Απίθανος Κόστα, τρίτη σερί απόκρουση 

Ο Μπερνάντο Σίλβα ευστοχεί και η Πορτογαλία στους "8", 3-0

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117' Σεμέντο), Πέπε (117' Ρούμπεν Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65' Ντιόγκο Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (76' Κονσεϊσάο).

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρκούσιτς, Στογιάνοβιτς (86' Βέρμπιτς), Έλσνικ (105' Ίλιτσιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (75' Τσέλαρ), Σπόραρ (74' Στάνκοβιτς), Σέσκο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.