Euro 2024: Ο Γιόβιτς με buzzer beater έδωσε χρυσό βαθμό στη Σερβία

Κωστής Παναγιώτου20 Ιουνίου 2024

Η Σλοβενία βρισκόταν μια "ανάσα" από μια τεράστια νίκη, που θα της έδινε προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά η Σερβία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον Γιόβιτς να δίνει χρυσό βαθμό στην ομάδα του στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Οι Σλοβένοι πλέον έχουν δύο βαθμούς, ενώ οι Σέρβοι πήραν τον πρώτο βαθμό τους στη διοργάνωση και έμειναν ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο πρώτο 20λέπτο οι Σέρβοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Σλοβένοι έφταναν με περισσότερες αξιώσεις στην περιοχή του Ραΐκοβιτς. Στο 38' η Σλοβενία έφτασε μια "ανάσα" από το γκολ, αλλά αρχικά ο Έλσνικ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο Σέσκο έστειλε τη μπάλα άουτ.


Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, εκείνη έφτασε στον Μίτροβιτς, αλλά από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ, ο οποίος βγήκε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο δεύτερος μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν σαφέστατα καλύτερος σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με τους Σέρβους να είναι πιο απειλητικοί, αλλά ό Όμπλακ όσες φορές χρειάστηκε ήταν παρών, κρατώντας ανέπαφη στην εστία του.

Στο 69ο λεπτό ο Ζαν Κάρνιτσνικ, μετά από σέντρα του Έλσνικ, βρέθηκε απέναντι στον Ραΐκοβιτς και έδωσε προβάδισμα στη Σλοβενία. Εκτός του γκολ, ο Κάρνιτσνικ λίγα λεπτά αργότερα εμπόδισε τον Μίτροβιτς να φτάσει την ισοφάριση, με κομβική παρέμβαση.

Ωστόσο, ο Γιόβιτς είχε τη λύση για τους Σέρβους και με buzzer beater έδωσε σημαντικό βαθμό στην ομάδα του, κρατώντας τη Σερβία ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76' Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64' Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90+1' Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76' Βιπότνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (82' Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46' Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82' Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64' Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.