Euro 2024: Ο αειθαλής Μόντριτς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του

Κωστής Παναγιώτου20 Ιουνίου 2024

Παρότι η Κροατία κατάφερε να κάνει μια τρομερή ανατροπή κόντρα στην Αλβανία, η ομάδα των Βαλκανίων δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, ισοφαρίζοντας στο φινάλε της αναμέτρησης σε 2-2, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Μπορεί οι εφτάψυχοι Αλβανοί να τράβηξαν τα βλέμματα στη ματσάρα του Αμβούργου, αλλά ο αγέραστος Λούκα Μόντριτς σε ακόμη μια αναμέτρηση ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Κροατών, σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις!

Ένας 38άρης που παίζει σαν 20άρης

Αυτά που έκανε χθες ο Μόντριτς στον αγώνα με την Αλβανία, είναι εκτός λογική, ειδικά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που σε λίγους μήνες συμπληρώνει το 39ο έτος της ηλικίας του (γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1985).

Μπορεί η, μέχρι τώρα, παρουσία της Κροατίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μην είναι η αναμενόμενη, καθώς μετά το πέρασμα των δύο πρώτων αγωνιστικών των ομίλων βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και είναι πιθανό να χαιρετήσει νωρίς τη διοργάνωση.

Παρόλα αυτά, ο Λούκα Μόντριτς κατάφερε σε ακόμη ένα παιχνίδι της Εθνικής του να αφήσει το αποτύπωμά του, ολοκληρώνοντας το ματς έχοντας 141 ενέργειες με τη μπάλα, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλο παίκτη που πάτησε τον αγωνιστικό χώρο.

Heatmap - Μόντριτς

Επίσης, ο 38χρονος μέσος είχε 108 επιτυχημένες πάσες από τις 122 που επιχείρησε, με αποτέλεσμα να έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στη φετινή διοργάνωση, με τον Ζορζίνιο της Ιταλίας να είναι πρώτος με 130.

Εκτός όλων των άλλων, ο Μόντριτς τελείωσε τον αγώνα με την Αλβανία, έχοντας 2 πάσες-κλειδιά, 3/4 επιτυχημένες ντρίμπλες, 3/5 μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ ενεπλάκη σε 7 μονομαχίες και βγήκε νικητής στις 6 από αυτές.

Η καριέρα του Λούκα Μόντριτς φτάνει στη "δύση" της, αλλά στα 38 του έτη ο σπουδαίος Κροάτης συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίους μέσους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και το αποδεικνύει σε κάθε εμφάνισή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.