Euro 2024-Ντε Λα Φουέντε: «Εκείνοι που νικούν στον τελικό, δεν ξεχνιούνται ποτέ»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία έχει εντυπωσιάσει στο Euro 2024 και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον 4ο τίτλο της ιστορίας της.

Στον αποψινό, όπως σε κάθε τελικό, «εκείνοι που νικούν, δεν ξεχνιούνται ποτέ» δήλωσε με νόημα ο προπονητής της Ρόχα, Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, φτάνει για δεύτερη διαδοχική φορά σε τελικό Euro και δεν έχει κατακτήσει κορυφαία διοργάνωση από το 1966. Η Αγγλία είναι ποιοτική, θα είναι διψασμένη, αλλά η Ισπανία έχει το απόλυτο 6 στα 6 μέχρι στιγμής και θέλει να γίνει η πολυνίκης του θεσμού ξεπερνώντας σε τίτλους τη Γερμανία.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε δήλωσε ενόψει του αποψινού τελικού στο Βερολίνο, πως η μνήμη δεν ξεχνά τους νικητές, στέλνοντας το μήνυμα στην ομάδα του:

«Είμαστε σε μία εξαιρετική στιγμή, το να παίρνουμε μέρος σε έναν τελικό Euro σημαίνει πως έχουμε πετύχει έναν από τους πιο μεγάλους αθλητικούς στόχους που μπορεί να βάλει κάποιος. Στους παίκτες μου θα πω να παίξουν με συγκέντρωση αλλά και να διασκεδάσουν, επειδή έχουν δουλέψει πολύ και έφτασε η στιγμή να μαζέψουν τους καρπούς από τη δουλειά που έκαναν.

Αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό γιατί δεν τους χαρίστηκε κάτι, τα κατάφεραν όλοι μόνοι. Είμαστε υπερήφανοι για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Είναι προφανές ότι θα παίξουμε για τη νίκη. Η μνήμη είναι εύθραυστη και άδικη για αυτούς που παίζουν απλά στον τελικό, αλλά εκείνοι που νικούν στον τελικό δεν ξεχνιούνται ποτέ».

Όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού της Ισπανίας στον τελικό, ο Ντε Λα Φουέντε σχολίασε: «Με τους παίκτες που έχουμε θα είναι δύσκολο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το στιλ μας. Είναι σημαντικό η ταυτότητά μας και τα δυνατά σημεία μας να είναι αναγνωρίσιμα. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές, ήταν οι καλύτερες στο τουρνουά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.