Euro 2024: Νίκη με ανατροπή η Ουκρανία και «φωτιά» στον πέμπτο όμιλο

Metrosport Team21 Ιουνίου 2024

Με ανατροπή η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων για το Euro 2024 και έβαλε φωτιά στον πέμπτο όμιλο.

Οι Σλοβάκοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Στο 10' ο Χάντσκο προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Τρούμπιν αλλά εκείνος απέκρουσε με γροθιές. Στο 17ο λεπτό μετά από γέμισμα από τα αριστερά του Χαράσλιν, ο Σραντς βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και εκτέλεσε με κεφαλιά τον Τρούμπιν για το 1-0 της Σλοβακίας.

H Ουκρανία ανέβασε την απόδοσή της και απειλησε στο 34΄με τον Τίμτσουκ, ο οποίος έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντουμπράβκα ενώ πέντε λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μούντρικ μπήκε από τα αριστερά αλλά το πλασέ του βρήκε πάνω στον Ντουμπράβκα.

Στο 43'ο Ζιντσένκο προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ντουμπράβκα έδιωξε με γροθιές. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Σλοβακία θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Χαράσλιν έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Τρούμπιν έπεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία του και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι Ουκρανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 54ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Ρεμπρόφ κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και ο Ζιντσένκο έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Σαπαρένκο εκτέλεσε τον Ντουμπράβκα με υπέροχο αριστερό πλασέ. 

Οι Ουκρανοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά η προσπάθεια του Μούντρικ βρήκε στο δοκάρι.

Στο 80ο λεπτό, όμως, ήρθε η ανατροπή όταν μετά από γέμισμα από τα δεξιά του Σαπαρένγκο, ο Γιάρεμτσουκ κατέβασε την μπάλα με το δεξί και με πλασέ νίκησε τον Ντουμπράβκα και έκανε το 1-2. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Ουκρανία έβαλε «φωτιά» στον όμιλο καθώς όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο (67' Όμπερτ), Κούκτσκα, Ντούντα (59' Μπένες), Λομπότκα, Σραντς, Χάρασλιν (67' Σούσλοβ), Μπόζενικ (60' Στρέλετς)

Ουκρανία: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο (92΄Ταλογιέροβ), Σουντάκοβ, Μπράζκο, Γιαρμολένκο (67' Ζουμπκόφ), Μούντρικ, Ντόβμπικ (67' Γιαρεμτσουκ)

πηγή φωτογραφιών: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.