Euro 2024: Νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση ψάχνουν Πολωνία και Αυστρία

Γιώργος Μάντζιος21 Ιουνίου 2024

Την πρώτη τους νίκη μετά τις ήττες που γνώρισαν από Ολλανδία και Γαλλία στην πρεμιέρα ψάχνουν Πολωνία και Αυστρία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναμένεται στη βασική ενδεκάδα των Πολωνών στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Euro 2024.

Η Πολωνία ήταν ανταγωνιστική στην πρεμιέρα της, ωστόσο ηττήθηκε με 2-1 από την Ολλανδία στο Αμβούργο. Προηγήθηκε με κεφαλιά του Μπούκσα, εκμεταλλευόμενη τη δυνατότητά της στο ψηλό παιχνίδι. Όπως ήταν αναμενόμενο, πιέστηκε και δέχτηκε την ισοφάριση στο 29' από τον Χάκπο (η μπάλα κόντραρε στα σώματα πριν καταλήξει στα δίχτυα), ενώ δέχτηκε και 2ο γκολ στο 83' από τον Bέγκχορστ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο εμβληματικός Λεβαντόφσκι έβγαλε 2 προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς και αναμένεται όχι απλά να αγωνιστεί, αλλά να βρίσκεται και στην 11άδα των Πολωνών. Άλλωστε αυτό είναι το κρισιμότερο ματς για τις ελπίδες συνέχειας στη διοργάνωση. Επίσης ανάρρωσε από ζήτημα υγείας ο αμυντικός Νταβίντοβιτς, προπονήθηκε και έχει πιθανότητες 11άδας αντί του Σάλαμον. Έγινε αλλαγή στην πρεμιέρα, αντιμετωπίζοντας κράμπες, ο μέσος Ζιελίνσκι και παρότι έκανε ατομικό πρόγραμμα, δύσκολα θα λείψει από το βασικό σχήμα.

Η Αυστρία από την άλλη είχε δύσκολο έργο στην πρεμιέρα και, η αλήθεια είναι, ότι το πάλεψε. Ηττήθηκε στο Ντίσελντορφ από τη Γαλλία, με 1-0, πληρώνοντας τη λάθος απομάκρυνση του Βέμπερ με το κεφάλι. Έτσι μπήκε το αυτογκόλ, που έκρινε τον αγώνα λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος.

Η Αυστρία έχει να νικήσει τους Πολωνούς από τον Μάιο του 1994, σε φιλικό των ομάδων στο Κατοβίτσε όπου είχε επικρατήσει με 4-3. Μετράει, μόλις, 4 νίκες σε 11 ματς στο ζευγάρι, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, ο κόουτς Ράνγκνικ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

Ο αμυντικός Τράουνερ που είχε ενοχλήσεις πριν το ματς με τη Γαλλία, μπήκε αλλαγή αντί του αρνητικού Βέμπερ και πλέον αναμένεται βασικός. Υπάρχουν 5 παίκτες που δέχτηκαν κίτρινη κάρτα στην πρεμιέρα και αν αυτό συμβεί ξανά, χάνουν την 3η αγωνιστική. Ο λόγος για τους Εμγουενέ, Ντάνσο, Βέμπερ, Λάιμερ και Μπάουμγκαρτνερ. Θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικεί ο Αρναούτοβιτς.

Δ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ

  • ΩΡΑ: 19:00
  • TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Olympiastadion (74.649)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουμούτ Μέλερ (Τουρκία).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.